Simón assegura que els brots estan controlats, però alerta sobre un nou perill

El director ha volgut alertar sobre l'increment de la «transmissió comunitària»

Fernando Simón en la roda de premsa sobre el coronavirus el 7 de març del 2020
Els brots dels últims dies estarien controlats, però no la «transmissió comunitària» que comença a prendre força   | EuropaPress

Fernando Simón, el ja conegut director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, ha assegurat aquest dijous que els brots per coronavirus que s'estan registrant en els últims dies estan sent «controlats» però ha alertat de la detecció d’«una certa transmissió comunitària».

Així ho ha manifestat en declaracions aquest matí per a TVE, després d'assistir a l'homenatge de l’Estat per a les víctimes de la Covid-19, un acte «molt emotiu», ha dit. I ha apuntat que era «un molt bon moment» per a reflexionar sobre tot el que ha passat en aquests últims mesos, per pensar en els que se n’han anat, per a reconèixer tot l'esforç que s'ha fet i per a subratllar la «molta feina» que encara queda per fer.

Davant els diversos rebrots de coronavirus que s'estan registrant en els últims dies, Simón ha volgut començar deixant clar que s'estan «controlant» i que s'ha pogut identificar a la població de risc i, per tant, limitar la transmissió fora d'aquests grups.

Les persones de risc són més difícils d’identificar en la transmissió comunitària

Ara bé, també ha advertit que en aquests brots s'està començant a detectar «una transmissió comunitària», en les quals, segons ha apuntat, resulta «més difícil» identificar qui està en risc. D'aquí ve que s'hagin d'adoptar mesures «una mica més grolleres» perquè afecten més grups de població, i per això ha assegurat: «I aquesta és la part que hem de controlar».

Simón ha remarcat que s'està fent un esforç de diagnòstic «molt superior» al que es s'havia fet amb anterioritat, i que l'increment dels casos que s'estan identificant no implica un increment proporcional de la transmissió, sinó que se n’estan detectant molts més.

En tot cas, no ha volgut acabar de parlar sense alertar a la població sobre un virus que «segueix aquí» i contra el qual tant les institucions públiques com la població han de «mantenir la tensió», perquè «això no ha acabat». «Ens queda treball per fer, i ho hem de fer entre tots», ha sentenciat Simón.


Comentaris

envia el comentari