El consell de Fernando Simón sobre les mascaretes: «La millor mascareta són els dos metres de distància»

Ha estat molt clar i contundent amb les seves paraules

Fernando Simón, coordinador d'Alertes Sanitàries i Emergències, en una roda de premsa al Ministeri de Sanitat al febrer de 2020
Fernando Simón ha estat molt clar sobre l'ús de la màscara | Catalunya Diari

426 contagiats més i 176 morts per coronavirus és el balanç de les últimes 24 hores que ha donat a conèixer Fernando Simón —Director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat—. Ho ha fet, com és habitual, a través d'una roda de premsa, en què ha respost a les preguntes dels periodistes, i una de les qüestions més importants que s'han abordat ha estat l'ús de mascaretes.

Així, se li ha plantejat el perquè no s'obliga a utilitzar-les, com es pretén fer a la Comunitat de Madrid. I en aquest cas ha estat molt clar: «L'ús de màscaresno el pot fer tothom de la mateixa manera, hi ha col·lectius per als qui el seu ús no és fàcil». En concret, ha posat com a exemple no només als més petits, sinó també a les persones que pateixen ansietat o als qui pateixen MPOC —Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica—.

De la mateixa manera, ha manifestat que l'ús de màscares, per descomptat, és «una bona mesura de prevenció», però que cal posar l'accent també en altres aspectes. Així, de forma contundent ha deixat clar que «la millor mascareta són els dos metres de distància».

Per descomptat, no ha volgut desaprofitar aquesta roda de premsa per llançar un missatge a totes aquestes persones que, en les últimes hores, hem pogut veure que incompleixen les mesures establertes. Sí, les que no usen mascareta en el transport públic o les que no estan mantenint la distància de seguretat exigida.

A tots aquests ciutadans, Fernando Simón els ha volgut enviar un missatge tant dur com necessari: «No podem oblidar-nos dels nostres 26.920 morts, no podem oblidar els 176 morts d'avui, tots els hospitalitzats que encara hi són i tots els que van estar».

Paraules a les quals ha afegit: «El risc és que un s'infecti i que algú que estigui al nostre costat pugui morir. No podem oblidar tan aviat. Cal ser conscients».


Comentaris

envia el comentari