Imagen de archivo de Fernando Simón durante una rueda de prensa

Fernando Simón posa data a la vacuna del coronavirus a Espanya

L'epidemiòleg considera que podria arribar en l'últim trimestre de l'any o principis de 2021

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha opinat que «en l'últim trimestre de l'any o a principis del 2021» pot haver-hi una vacuna contra la Covid, la malaltia  que provoca el nou coronavirus. Com ha explicat el doctor, ja hi ha dues vacunes que estan «molt avançades», com així ho han traslladat els experts de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat.

«Les informacions que ens trasllada l'AEMPS és que és molt possible que almenys una o dues d'aquestes vacunes estiguin disponibles en l'últim trimestre de l'any o a principis del vinent. Tanmateix, això cal prendre-ho amb cautela encara que és un signe d'esperança», ha remarcat. Fernando Simón ha dit que a tot Espanya  hi continua havent transmissió comunitària del nou coronavirus i que ja hi ha joves que estan patint el coronavirus  de forma greu.

Fernando Simón considera que la transmissió comunitària genera nous brots

«La transmissió comunitària segueix existint i és el que ens està generant els problemes de brots que estem detectant en l'actualitat», ha apuntat, per informar que prop del 60 per cent dels nous diagnòstics de Covid-19 són asimptomàtics, els quals provoquen un major risc de transmissió de virus.

Al seu torn, Fernando Simón ha advertit que ja s'estan produint casos de joves amb Covid-19 ingressats en una Unitat de Cures Intensives (UCI), pel que ha pregat a aquesta població que tingui «cura» amb els riscos que té encomanar-se de la nova coronavirus.