Fernando Simón parla clar: «Deixar la mascareta suposaria fer un pas enrere»

El director del CCAES assegura que la immunitat a Espanya està al voltant del 40%

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha defensat aquest dimecres que el procés de vacunació a Espanya va molt bé, però que el futur no depèn només de la vacunació. En aquest sentit ha avisat que deixar d'utilitzar la mascareta suposarà «fer un pas enrere», fins que almenys no hi hagi el 70% de la població vacunada.

Simón, que ha participat com a ponent en un cicle de conferències sobre la Covid-19 a Ciudad Real, ha reconegut que el futur és molt incert, perquè «tot són preguntes», alhora que ha defensat que el futur passa per la vacunació i per mantenir les mesures de control el temps suficient fins que la vacuna permeti controlar el problema. 

Més del 40% de la població ja està immunitzada

Sobre el procés de vacunació, Simón ha dit que «va bé, però el futur no el determina només la vacunació». El director del CCAES ha explicat que «ara tenim entre el 40,3% i 40,6% de la nostra població immune i la immunitat creix un 1% al dia amb la vacuna». «Si 40 de cada 100 possibles casos els eliminem per immunitat, amb la mascareta, la distància de seguretat i el bon comportament eliminem entre un 20% i un 30% del risc. No ho sabem, la probabilitat d'infeccions és cada dia menor, la immunitat de ramat l'aconseguirem, si mantenim l'ús de les mascaretes, bastant abans del que pensem, però serà de manera inestable».

És per això que, per Simón, deixar la mascareta suposarà fer un pas enrere «fins que no tinguem almenys més d'un 70% de la població immunitzada. Una fira de la qual no estem tan lluny». Respecte a com afectaran les variants, ha defensat que caldrà crear noves vacunes de següent generació que permetin controlar aquestes variants que s'escapen a les vacunes d'ara. «Però no sabem realment què passarà», ha admès.


Comentaris

envia el comentari