Els catalans Mireia Belmonte i Saúl Craviotto, abanderats d'Espanya als Jocs de Tòquio

El COE ho ha decidit en una reunió aquest matí, en què també s'ha confirmat que el reusenc Gaietà Cornet repetirà com a Cap de Missió

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha anunciat aquest dimecres que el piragüista lleidatà Saúl Craviotto i la nedadora badalonina Mireia Belmonte seran els abanderats d'Espanya en la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Tòquio, que tindrà lloc el 23 de juliol, agafant el relleu del tenista Rafa Nadal, que ho va ser als Jocs de Rio 2016. Aquesta serà la primera vegada en què la delegació espanyola comptarà amb dos abanderats. Els dos abanderats catalans, tant Craviotto —dos ors, una plata i un bronze— com Belmonte —un or, dues plates i un bronze—, han guanyat quatre medalles olímpiques cadascun en la seva trajectòria esportiva. 

Segons ha explicat el COE, s'ha triat els dos abanderats catalans per les quatre medalles olímpiques que llueixen en el seu palmarès cadascun d'ells, per les seves impecables carreres esportives i per la projecció internacional. En aquest sentit, l'organisme ha afegit que «són dues persones els valors de les quals encarnen el millor de l'esport i de l'olimpisme», un fet que els converteix en «els millors ambaixadors de la Marca Espanya».

La proposta del president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, ha estat aprovada per unanimitat pels 35 presidents que formen part de la Junta de Federacions Olímpiques i que s'han donat cita de manera extraordinària, presencial i telemàticament, aquest dimecres 12 de maig a la seu del COE.

El reusenc Gaietà Cornet, Cap de Missió

La reunió del COE d'aquest dimecres també ha decidit que el director d'Activitats Esportives de l'entitat olímpica, Gaietà Cornet, sigui el Cap de Missió de la delegació espanyola dels Jocs Olímpics de Tòquio. Cornet, exatleta olímpic, compta amb una dilatada experiència en aquesta tasca, ja que seran els seus quarts Jocs Olímpic d'estiu en què ostenti el càrrec, després de Pequín 2008, Londres 2012 i Rio 2016.

Cornet, nascut a Reus fa 57 anys, va competir en dos Jocs Olímpics durant la seva trajectòria esportiva. Especialista en els 400 metres, va ser campió d'Europa en pista coberta de l'especialitat, així com medallista en el campionat del Món en pista coberta.


Comentaris

envia el comentari