Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un malalt en cadira de rodes a l'Índia, acompanyat de dos sanitaris

L'OMS qualifica la variant índia de la Covid-19 com a «preocupació global»

La soca detectada per primera vegada a l'Índia ja s'ha estès a més de 30 països

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha classificat la variant del coronavirus trobada per primera vegada a l'Índia com una «variant de preocupació global». Els experts asseguren que es propaga més fàcilment que altres variants i requereix un estudi més ampli. De moment, la variant ja s'ha estès a més de 30 països, segons l'OMS. El govern indi diu que hi ha evidències d'un vincle entre la variant i la segona onada mortal de l'Índia, però que la correlació encara no està «completament establerta».

Segons les últimes dades que han donat les autoritats índies, aquest passat dilluns es van registrar 366.161 noves infeccions i 3.754 morts, unes xifres per sota dels rècords anunciats anteriorment. Tot i això els experts apunten que les xifres reals podrien ser molt superiors a les informades.

Pressions a l'Índia per un tancament total al país

Alguns estats han imposat mesures per a fer front a la propagació del virus, però tot i això el govern del primer ministre Narendra Modi està sotmès a pressions creixents per anunciar un tancament a tot el país. De moment, les reunions massives a festivals hindús o mítings electorals continuen estant permesos a l'Índia malgrat l'augment dels casos.

Les variants de Regne Unit, Sud-àfrica i Brasil han rebut la mateixa designació.

Arriba a l'Índia el material sanitari enviat des de Catalunya

Open Arms i la Fundació Vicente Ferrer han anunciat aquest dimarts l'arribada a l'Hospital Bathalapalli del material enviat des de Catalunya per ajudar a combatre la crisi sanitària i humanitària que pateix el país asiàtic. Aquest centre sanitari, situat a la ciutat d'Anantapur, és gestionat per la Fundació Vicente Ferrer i compta amb 245 llits, destinats actualment a pacients amb Covid-19.

Aquest primer enviament, que ha comptat amb una aportació de material de la Generalitat de Catalunya —valorat en més de 700.000 euros—, inclou concentradors d'oxigen, cilindres d'oxigen buits, pulsioxímetres de dit, màscares ECPAP i dispositius CPAP. Així mateix, l'enviament es completa amb respiradors, mascaretes i equips de protecció (EPI).