Fernando Simón avisa: «Fer un pas enrere seria terrible per a la població»

Alerten que hi ha la possibilitat d'una nova onada de coronavirus tot i l'estiu

Fernando Simón en la compareixença d'aquest matí de dijous, 27 de febrer
Alerten que hi ha la possibilitat d'una nova onada de coronavirus tot i l'estiu | Catalunya Diari

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, ha realitzat una crida a la responsabilitat de la població durant les passejades permeses: «No podem tirar per terra tot l'esforç fet en aquest moment tan crític. Fer un pas enrere seria terrible per a la població i per als professionals sanitaris que s'hi estan deixant la pell».

Recordem que, segons les dades aportades per Sanitat, en les últimes 24 hores a Espanya han mort 244 persones, acumulant un total de 25.857 víctimes per coronavirus des de l'inici de la pandèmia a les nostres fronteres.

El virus podria haver entrat a Espanya molt abans

Segons ha admès Simó, el coronavirus podria haver-se assentat a Espanya abans de finals de febrer, moment en què es xifra el gran increment de casos i morts. A més, no descarta que el virus hagués arribat al nostre país, venint de la Xina, abans que el 31 de desembre el país asiàtic informés el virus. «Tenim informacions d'estudis que demostren que és molt probable que hi hagués infeccions produïdes a mitjans de novembre que es van detectar més tard», ha manifestat.

«Probablement va passar amb alguns casos, però en un nombre relativament petit, perquè si no, l'epidèmia s'hagués estès abans», declarava en referència a la possible arribada del virus abans al 31 de desembre de 2019. Amb tot, segons el portaveu de Sanitat, el primer cas diagnosticat a Espanya per coronavirus va ser el 31 de gener. «En aquests estudis inicials no es va detectar cap positiu», recalca.

Al seu torn, Margarita del Val, immunòloga i viròloga, ha manifestat a 'Hora 25' que «hi pot haver una segona onada fins i tot abans de l'estiu si ens llancem a la vida normal; hauríem de tenir molt de compte», en referència a un possible rebot en el nombre de contagis per coronavirus a Espanya. Ha comparat l'actual situació amb la que es va viure el 2009, arran de la grip A: «Durant tot aquell estiu el virus es va estar expandint moltíssim».


Comentaris

envia el comentari