IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Simón creu que l'esport s'ha de fer en solitari i no sap si la mesura s'aplicarà el dia 2

El responsable de Sanitat insisteix que la relaxació del confinament implica més «responsabilitat individual»

L'avinguda Gaudí de Barcelona amb nens passejant durant la primera sortida des de l'inici del confinament
Simón dubta sobre permetre sortir a fer esport. | ACN

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, diu que es partidari que l’esport es faci en solitari perquè té més riscos que un passeig i admet que hi ha algunes mesures de relaxament que s’ha de considerar si s’han aplicar en cap de setmana o entre setmana.

No sap quan s'aplicarà la mesura

En aquest sentit, ha dit que no sap si la sortida anunciada per Sánchez serà d’aplicació «el dia 2, 3 o 4» perquè és una decisió que no li «correspon». Simón ha dit que, a diferència d’una sortida a passejar, fer esport genera respiracions més potents, suor i una sèrie de variables que «poden generar més risc». «Ja no és qüestió d’un metre sinó d’implementació de la norma», ha dit.

També ha dit que cal tenir en compte que aquesta obertura se sumaria a les ja permeses, com la dels menors de 14 anys, i que això complica que es mantinguin les distàncies. En aquest sentit, ha insistit que a mesura que es van obrint les restriccions de mobilitat, augmenta la «responsabilitat individual» de les persones. «Tindran nous drets però no són gratuïts, tenen una part de responsabilitat per garantir que el col·lectiu no s’exposa a riscos innecessaris», ha remarcat.

Simón, prudent sobre la malaltia inflamatòria possiblement relacionada amb el coronavirus

Simón ha apuntat que encara no hi ha «informació suficient» que relacioni el coronavirus amb el síndrome inflamatori descobert pel sistema de salut del Regne Unit que afecta a nens de totes les edats. «Ara mateix és un síndrome que s'està veient en els nens, alguns infectats prèviament amb el coronavirus, altres no», ha dit en roda de premsa a La Moncloa, i «per tant ara mateix és complicat fer una valoració de la seva associació amb una infecció prèvia amb coronavirus».

Segons Simón, per extreure conclusions sobre la possible relació entre el síndrome i el coronavirus «caldria fer un bon estudi, valorar les tendències prèvies d'aquesta malaltia» i veure «si la proporció d'infectats amb coronavirus és superior a la que podríem esperar amb la població habitual».


Comentaris

envia el comentari