Fernando Simón en una compareixença per informar del coronavirus el maig de 2020

Fernando Simón estira les orelles a aquells que s'infecten voluntariàment de la Covid-19 per immunitzar-se

Assegura que aquest comportament «no és solidari ni prudent» i posa en perill els col·lectius més vulnerables

Com cada jornada, el  Director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per donar a conèixer les xifres diàries de morts, contagiats i noves altes en el marc de la crisi del coronavirus. Unes dades, avui, que han resultat revelat el nombre més baix de morts dels últims dos mesos: 87 persones.

No obstant això, Simón també ha aprofitat per estirar les orelles a una part de la població. En concret, ha anat dirigida concretament a aquelles persones, sobretot joves, que estan optant per córrer riscos i contagiar-se de la Covid-19  com una manera, segons elles, d'immunitzar-se. Així, sobre aquesta qüestió, ha manifestat que «la teoria de 'passem la malaltia i els problemes no són problema meu' no és ni la més solidària ni probablement la més prudent».

«Aquestes qüestions no s'haurien de plantejar amb gairebé 28.000 morts»

En aquest sentit, l'expert ha estat encara més dur i ha afirmat que «no es tracta d'un problema individual o personal». Així, ha volgut deixar clar que «és una malaltia que afecta la societat sencera i el problema és que aquests joves poden transmetre la malaltia a grups vulnerables. I, sabent que hem tingut gairebé 28.000 morts, aquestes qüestions no haurien de plantejar-se. Deixar passar la malaltia no és el més solidari».

Per finalitzar l'anàlisi d'aquesta qüestió, Fernando Simón ha posat més dades sobre la taula. Així, ha manifestat que si aquest plantejament d'infectar-se per immunitzar-s'hagués dut a terme en els primers compassos de la pandèmia, s'hauria arribat a un nombre de morts que oscil·laria entre els 250.000 i els 300.000.

El doctor ha aprofitat la roda de premsa per informar que a partir de demà, 18 de maig, les dades oficials es donaran a la tarda perquè «així seran les xifres de tot el dia anterior, no com ara que es tanca la recollida de dades a les vuit del dia anterior».