YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els únics cinc aeroports pels que la gent podrà entrar a Espanya

És una manera de reduir els possibles contagis de coronavirus

Aeropuerto de Madid-Barajas
Els ports i aeroports es veuran afectats per aquesta mesura fins, mínim, el 24 de maig | Wikipedia

La pandèmia que està colpejant el món està condicionant molt les accions i decisions dels països. En el nostre cas, el govern espanyol s'ha vist amb la necessitat de prendre mesures dràstiques de molts tipus per a evitar la propagació del virus. Ara, totes aquestes normatives s'estan afluixant per la desescalada que ja s'està duent a terme. 

Tot i això, el govern de Pedro Sánchez continua prenent decisions per protegir la ciutadania i evitar el màxim possible un rebrot de contagis. És per això que, una de les últimes decisions que s'han pres és que, per a minimitzar riscos d'importació de casos de la Covid-19 des d'altres països, només alguns ports i aeroports molt concrets rebran persones de l'exterior i, així, tenir els passatgers més controlats. 

Fins al 24 de maig, amb opció a prorrogar

Tal com ha anunciat el Ministeri de Transport i Mobilitat, i a través del BOE, només estaran operatius per rebre gent de l'exterior del país els aeroports d'Adolfo Suárez-Madrid Barajas, el Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, el Màlaga Costa del Sol, el de Gran Canària i el de Palma de Mallorca.

Pel que fa a ports s'han donat els noms dels de Barcelona, Màlaga, Las Palmas de Gran Canària, Palma de Mallorca, Vigo, Tenerife i València. Això ho fan des del 16 i ho faran fins al 24 de maig, encara que aquest termini es podrà prorrogar.

No s'aplica la norma per a viatges amb fins humanitaris

Exactament aquesta normativa és d'aplicació per als vols de passatgers amb origen fora del territori espanyol, per als vaixells de transbord rodat, per als vaixells de passatge amb servei regular i per als vaixells de passatge amb servei regular l'origen del qual estigui en qualsevol port fora d'Espanya.

Així mateix, s'ha indicat que aquesta limitació per accedir mitjançant un vol o un viatge en vaixell al nostre país no afecta el que són viatges amb fins humanitaris, d'emergència o sanitaris. De la mateixa manera, tampoc afecta vols amb escales amb fins comercials, a aeronaus de l'Estat, a vols de càrrega o aeronaus de l'Estat.


Comentaris

envia el comentari