El descobriment de l'OMS que ho canvia tot sobre el coronavirus

L'organisme ha fet públic un estudi que indica que el virus no es transmet per contacte amb superfícies artificials

L'OMS ha donat a conèixer un nou estudi sobre el coronavirus. | ACN

L'últim estudi que s'ha donat a conèixer sobre la Covid-19 ha arribat per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), concretament a través de l'agència mèdica de l'ONU. Aquest treball ha donat a conèixer un descobriment molt important a tenir en compte: no s'han trobat proves concloents que vinguin a indicar que el coronavirus pugui contagiar-se a partir del contacte amb una superfície de tipus artificial, com poden ser, per exemple, el botó d'un ascensor o el pom d'una porta.

Aquesta recerca s'ha dut a terme a partir d'un informe previ que indicava que el virus que causa la Covid-19 podia arribar a romandre fins a set dies en qualsevol superfície. Aquest informe, segons ha explicat l'organisme, es va dur a terme en un laboratori  i en condicions òptimes, allunyades de les condicions i situacions reals. Per aquest motiu, l'OMS considera que era necessari estudiar a fons aquesta circumstància.

L'OMS manté el consell de desinfectar les superfícies

Així, després d'aquesta nova investigació, l'OMS no ha dubtat a afirmar de manera contundent que «la malaltia Covid-19 es transmet principalment a través d'un contacte físic proper i per residus respiratoris». Això sí, encara que la seva investigació ha posat en seriós dubte que s'encomani per contacte amb diferents objectes, ha demanat cautela.

Per això, tot i aquest descobriment, la institució segueix aconsellant la desinfecció de les superfícies perquè aquestes tenen capacitat per allotjar altres tipus de gèrmens i bacteris.


Comentaris

envia el comentari