Simón diu que la incidència del covid-19 en menors de 20 i nens és «més alta del que ho va ser al seu moment»

Aquesta però es dona amb menys símptomes i menys capacitat de transmissió

Fernando Simón en primer pla amb les banderes espanyola i europea al darrere
Fernando Simón reconeix que la incidència entre menors de 20 anys i nens és més alta que en mesos anteriors | cedida

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha apuntat aquest dilluns en roda de premsa que la incidència de la covid-19 entre menors de 20 anys i nens és «més alta del que ho va ser al seu moment» i se situa només per darrere les persones entre 29 i 30 anys.

Segons Simón, els més afectats són els menors d’entre 16 i 17 anys «que tenen una vida social més important», però «tots els grups en edat escolar tenen incidències relativament altes», malgrat que «la majoria són asimptomàtics i tenen un quadre molt lleu». Els nivells d’hospitalització d’aquests grups d’edat és inferior al 4%, que és la mitjana de tota l’epidèmia. 

El director del Centre de Coordinació ha admès que «hi ha molts dubtes» sobre els efectes del virus als nens. «Sabem que tenen símptomes molt més lleus» amb una letalitat «del 0,02%», però «hem d’anar amb compte», ha dit. Segons Simón, malgrat que hi ha estudis que diuen que la transmissió entre nens és «molt baixa» entre ells i amb els seus monitors, n’hi ha d’altres que diuen que els nens segueixen tenint el virus a la faringe com els adults.

Aplicar mesures i adquirir hàbits

La clau, segons Simón, és que els centres educatius apliquin les mesures i que els nens adquireixin els hàbits de distància social i rentat de mans. «Hem d’evitar que a les escoles hi hagi una transmissió superior que a la població de referència», ha dit, i caldrà «treballar amb els professors, els pares i els nens perquè la capacitat de transmissió que puguin tenir no es converteixi en un risc real». 

Amb tot, Simón ha afirmat que la situació de la pandèmia és «estable». «Estem en xifres que malgrat que són altes s’han de contextualitzar per un alt nivell de detecció» i al llindar «d’altres països com França». «Són xifres similars a les que estàvem observant» ha dit abans d’apuntar que Madrid encapçala l’increment de casos seguida d’Andalusia. Simón ha destacat «l’esforç de diagnòstic» en zones on fins ara encara no es feia un nombre important de proves.


Comentaris

envia el comentari