Fernando Simón, sobre la reobertura de les escoles: «La preparació dels centres comença a la fase 1»

«Les escoles s'han d'adaptar a la situació que viurem en el transcurs de les pròximes setmanes», ha comentat

Fernando Simón, durant una roda de premsa el 3 de maig de 2020
Fernando Simón s'ha pronunciat sobre la reobertura de les escoles després del coronavirus. | Catalunya Diari

Fernando Simón ha comparegut en roda de premsa aquest diumenge, 10 de maig, per pronunciar-se sobre la situació imminent de les escoles de l'estat espanyol. «La preparació dels centres comença a la fase 1, i s'han d'adaptar a la situació que viurem en el transcurs de les pròximes setmanes. Això implica que han de readaptar les seves infraestructures», ha dit. En aquesta línia també els ha demanat que «estiguin en situació adequada» en cas que els alumnes hagin de tornar a les aules. 

«Recomanaria que es mantinguessin les mesures personals de prevenció de riscos. Però en les diferents fases, es proposaran diferents accions», ha continuat el coordinador del Ministeri de Salut, que no ha volgut mullar-se més per evitar «ficar els peus a la galleda». De fet, Simón ha recordat que en la fase 1 només es permet als centres obrir per tasques administratives i de desinfecció.

Sense data de tornada

«Durant la fase es proposa la preparació dels centres, que estiguin en situació adequada i que els professors puguin començar a fer el seva feina als claustres de professors», ha afegit. 

Sobre Catalunya, el mateix Fernando Simón ha comentat que «durant uns dies per recuperació de casos que venien amb cert retard, donava la sensació d'un volum de nous casos més gran del real». 


Comentaris

envia el comentari