Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fernando Simón en una roda de premsa

Fernando Simón torna per a llançar un avís: «S'ha d'anar amb compte»

El viròleg ha reaparegut per a avisar sobre la nova variant del coronavirus, delta plus, i demana prudència davant la relaxació de les restriccions

Després de mesos a l'ombra, Fernando Simón ha reaparegut davant dels mitjans amb un missatge d'alerta molt clar. El director del  Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) ha mostrat especial preocupació davant el lleuger augment dels casos de coronavirus després de diverses setmanes de descens.

El conegut viròleg és la cara visible que respon davant l'estat de la covid-19 al nostre país des de l'inici de la pandèmia. Tant, que ja hem associat que quan apareix als mitjans és per a fer alguna actualització sobre el virus.

Fernando Simón en roda de premsa al Ministeri de Sanitat el 15 de febrer del 2021
Fernando Simón alerta sonre la nova variant | EuropaPress
 

Una variant que preocupa

Després de reunir-se aquest dilluns amb la consellera de la presidència de Cantàbria, Paula Fernández, Simón ha advertit sobre les conseqüències de la retirada de la mascareta als espais exteriors.

Segons l'expert, l'increment de les variants està relacionat amb la relaxació de les mesures. La capacitat de contagi augmenta en països com el Regne Unit, on hi ha una gran mobilitat i gairebé ja no existeixen restriccions.

Això fa que variants com la delta plus es propaguin amb molta facilitat. Per això, Simón ha demanat extrema precaució i subratlla que cal seguir aquesta variant molt de prop.

Una dona amb màscara, amb símptomes de covid-19.

 

Sobre l'estat de la variant delta plus a Espanya

Fernando Simón s'ha mostrat prudent a l'hora de posicionar-se sobre la situació d'aquesta nova variant al nostre país. No obstant això, ha donat a entendre que no és preocupant: «Sabem que a Espanya hi ha alguns casos, però de moment no està ocupant espai. Ja veurem què passa en les properes setmanes».

Cal destacar que Catalunya va ser la primera comunitat a notificar els primers casos d'aquesta variant, tot i que ja es coneixia des des de feia temps, segons Simón. Cosa que no ha interferit gaire en la propagació d'aquest focus al nostre país.

El saragossà ha insistit que la qüestió no és tant si la variant «és una miqueta més transmissible o menys» respecte a les altres, sinó si les mesures que s'estan aplicant, a més de la vacuna, "són suficients per a controlar-la o no».

Fernando Simón parlant amb les banderes d'Espanya i d'Europa de fons
Fernando Simón ha reaparegut als mitjans | GTRES
 

La immunitat de grup com a principal objectiu

La immunitat de grup és un pilar fonamental per a evitar grans brots. Simón és conscient que alguns grups encara no es poden vacunar, i aconseguir una immunitat total ara mateix és complicat. Tot i així, insisteix que cal tenir controlada la situació: «Hem de mantenir un cert control sobre la transmissió», ha dit.

A més, el viròleg estudia l'acceptació de «cert nombre de casos en persones més joves, on hi ha un impacte sanitari molt menor". D'aquesta manera, treu el pes de la saturació sanitària als joves, a qui en altres moments de la pandèmia se'ls considerava com els principals propagadors del virus. En conseqüència, cal vigilar bé l'estat de la vacunació al país i veure com avancen els contagis per a continuar incorporant nous factors de «normalitat».

L'opinió de Fernando Simón respecte a la retirada de mascaretes als espais exteriors

Fernando Simón fa una crida a la prudència davant de la relaxació de les mesures: «Hem de ser prudents, cal anar pas a pas». D'altra banda, també ha demanat afrontar conjuntament l'ús de les màscares a exteriors: «No podem anar massa de pressa».

El seu punt de vista davant la situació pandèmica a Espanya és clar. L'ha qualificat com de «certa inquietud» a causa de la lleugera pujada dels indicadors covid després de tretze setmanes de descensos consecutius. Per això, es pot entendre que estigui preocupat davant la propagació de noves variants.

Per a esperança de la població, Simón s'ha mostrat a favor d'establir «possibles noves mesures que permetin una vida més normal». Una notícia que indica que la pandèmia s'està diluint de mica en mica gràcies a la vacunació i a les mesures que encara estan vigents.