La Molina: neu, història, esport i diversió per a tots els públics

L’estació de La Molina es troba ubicada entre les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès

Estació d'esquí La Molina
La Molina se situa a tan sols 150 quilòmetres de Barcelona i a 20 quilòmetres de Puigcerdà | FGC

L'estació de La Molina és la porta d'entrada al Parc Natural de Cadí-Moixeró i es troba ubicada en un enclavament on conflueixen les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès.

Gran part de l'estació està situada a la comarca de la Cerdanya, en la zona més occidental de la serralada pirinenca. Una de les principals raons que la fan un destí obligat és la possibilitat de fer turisme actiu: es tracta d'una vall privilegiada per a la pràctica de l'esport al llarg de tot l'any. Però el seu atractiu no s'acaba aquí, ja que també es caracteritza per la seva gastronomia molt arrelada a la tradició local i pel seu ric passat històric i cultural.

De la mateixa manera, part de La Molina s'ubica dins del territori del Berguedà, on hi ha espais emblemàtics com el massís del Cadí-Moixeró, un dels Parcs Naturals més grans de Catalunya, el Pedraforca i altres espais naturals protegits, com l'embassament de La Baells. Aquí es poden practicar activitats com el senderisme, BTT, escalada, natació en aigües obertes o qualsevol altra activitat en el medi natural.

La tercera comarca on s'integra La Molina és el Ripollès, un indret ple de zones d'interès natural protegides on practicar el turisme familiar, senderisme, estudiar el romànic present a la comarca i realitzar itineraris eco turístics a les capçaleres de Ter i del Freser.

Tant a La Molina, com a les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès, es pot trobar una àmplia oferta gastronòmica i hotelera que permet una estada rodona.

Neu i entreteniment per a tothom

Aquesta temporada La Molina es consolida en la promoció dels esports de neu i del territori que l'embolcalla de la mà de l'estació veïna, la Masella.

Des del passat hivern, gràcies al Telecabina Cadí-Moixeró, els visitants d'ambdues estacions gaudeixen d'una forma més fàcil del domini conjunt La Molina+Masella, o dit d'una altra manera, 145 quilòmetres de domini esquiable, el qual el converteix en un dels més grans de l'estat.

La Molina és una estació d'esquí i muntanya amb 71 km de pistes repartits en 68 traçats per a tots els nivells. Compta amb dos 'snowparks', un 'big air bag', un 'Fun Park' a la zona de Trampolí, un 'boardercross' i el 'halfpipe' més gran dels Pirineus, a la zona d'Alabaus.

Telecabina de La Molina
La Molina és l'estació degana dels esports d'hivern a Espanya amb el primer remuntador comercial l'any 1943 | FGC

També és indicada per a un públic no esquiador, on es pot experimentar el primer tast amb la neu o fer un viatge panoràmic en el Telecabina Cadí-Moixeró fins al cim de la Tosa d'Alp, a 2.537 metres, i gaudir d'un mirador de 360°. Aquest centre 'outdoor' d'esport i natura els 365 dies de l'any esdevé 'la Masia' de l'esport blanc català gràcies a la seva vocació esportiva, sent la seu de gran quantitat de clubs. En aquest àmbit és una estació de referència a Catalunya.

La Molina, a banda d'oferir gran diversitat d'opcions en activitats per a esquiadors i snowboarders, també destaca per ser una estació adaptada i accessible per a persones amb mobilitat reduïda amb diferents activitats gestionades pel Centre d'Esports Adaptats (CEA).

Pistes d'esquí de La Molina
L'estació de La Molina també és indicada per a un públic no esquiador | FGC

La Molina, pionera en digitalització

L'estació de la Cerdanya sempre ha estat pionera en matèria de digitalització de serveis i aquesta temporada ha instal·lat pantalles digitals als accessos a l'estació, on es mostra la informació de l'ocupació dels aparcaments en directe.

A banda, La Molina segueix aplicant el sistema automàtic d'accés a les instal·lacions a través de màquines validadores Check-in, del que també va ser pionera i al qual aquesta temporada se sumen la resta d'estacions del grup.

El sistema digitalitzat de Check-in consisteix en la utilització de màquines de recollida automàtica de forfets. D'aquesta manera, els usuaris poden gestionar la compra i recollida de forfets a través de les màquines expenedores que s'han instal·lat a totes les estacions.

Amb aquestes màquines els usuaris no han de passar per les taquilles per comprar o recollir els seus tiquets, assegurant d'aquesta manera la distància de seguretat davant la prevenció de la Covid-19.

A La Molina també s'han canviat algunes de les càmeres estàtiques per models de càmeres web panoràmiques de 360° que permeten veure en directe l'estat de les pistes i la meteorologia a l'estació. A més a més, s'ha instal·lat un 'photopoint', un espai on els usuaris podran fer-se una fotografia de record de la jornada.

Recollida digitalitzada a La Molina
La Molina sempre ha estat pionera en matèria de digitalització de serveis | FGC


De la mateixa manera que altres estacions gestionades per FGC, La Molina gaudeix enguany dels avantatges de la targeta PiriNeu 365, un nou suport en targeta de prepagament recarregable únic i transversal per a totes les estacions els 365 dies de l'any.

Amb la seva utilització, els usuaris podran comprar forfets de temporada o de dia i bitllets així com altres productes de forfet, lloguer i paquets combinats. Aconseguir la targeta PiriNeu365, és molt senzill, només cal comprar — online o als punts de venda físics — un producte a qualsevol de les estacions.

A més a més, a les bones notícies se suma la millora de les apps de les estacions de muntanya d'FGC, que enguany es renoven per oferir un millor servei a l'usuari tant pel que fa al contingut com estèticament i seran el suport principal d'aquest hivern.

A banda de la digitalització dels serveis, enguany La Molina ha millorat altres aspectes de l'estació.

També s'ha optimitzat el sistema de producció de neu, a la zona de la Tosa s'han instal·lat nous paravents per millorar l'enllaç entre el refugi del Niu de l'Àliga i les pistes Barcelona i Comabella, i per últim, s'ha adquirit nova maquinària de neu i de seguretat a pistes. 

Pistes d'esquí de La Molina
Amb el sistema de Check-in, els usuaris no han de passar per les taquilles | FGC

Compromís amb el territori

Sense dubte, La Molina manté el compromís amb el territori que l'envolta i constantment treballa en l'equilibri territorial amb campanyes de promoció i conservació del seu entorn.

Per a aquesta temporada d'hivern s'ha integrat un nou sistema de tele gestió de la xarxa d'aigua amb l'objectiu de millorar la sostenibilitat i l'eficiència de l'estació.

D'una altra banda, per tornar la muntanya al seu estat original contribuir així a la restauració paisatgística, s'han retirat 200 tones de residus de l'estació. Amb la finalitat de vetllar pel medi ambient i optimitzar recursos, La Molina minimitza l'ús de paper en evitar els fulletons i la reducció d'impressió de mapes de pistes i per tant, digitalitzar els suports d'informació al client.

A més a més, es col·locaran plafons informatius de la flora i la fauna del Parc Natural del Cadí-Moixeró a la zona del refugi Niu de l'Àliga. En aquest espai es pot gaudir d'unes magnífiques vistes a la porta del Parc Natural del Cadí-Moixeró i a les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès des d'un punt d'observació panoràmic a 2.537 metres d'altitud al qual s'arriba amb el Telecabina Cadí-Moixeró.

L’esquí a La Molina, esport segur

Les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han obtingut el certificat de qualitat d’AENOR com a espais segurs davant la Covid-19. Aquest reconeixement certifica que els protocols i les mesures implementades per FGC Turisme des de l’inici de la crisi sanitària, encaminades a minimitzar el risc de contagi, són les adequades.

Consulta les mesures de seguretat de les estacions gestionades per FGC.

Infografia 'Esport segur' d'FGC
Un hivern segur a les estacions de muntanya d’FGC | FGCEnllaços d’interès

La Molina

Masella

APP - La Molina


Comentaris

envia el comentari