URGENT

📈 La pandèmia segueix retrocedint a Catalunya amb una baixada de tots els indicadors

Vall de Núria, relax i turisme familiar

L'estació de Vall de Núria és un destí d'alta muntanya amb opcions turístiques per a tota classe d'usuaris

Pistes d'esquí de Vall de Núria
L'estació Vall de Núria gaudeix enguany canvis i millores en les seves instal·lacions i serveis. | FGC

El Ripollès, com a regió Pirinenca, és una gran destinació per al turisme de neu.

En aquesta comarca hi ha 32.000 hectàrees de zones d'interès natural protegides en els quals la bellesa del territori és la protagonista. El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser ocupa gairebé la meitat d'aquest espai.

Amb una extensió de 14.750 hectàrees, el nou parc es troba entre els municipis de Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Pardines, Vilallonga de Ter, Setcases i Molló i a banda de les capçaleres d'aquests dos rius també incorpora alguns àmbits de l'Espai d'Interès Natural com la Serra Cavallera, la Serra de Montgrony i les obagues de la Vall del Rigard.

A més, l'emblemàtica Vall de Núria i el seu santuari, a quasi dos mil metres d'altura, s'amaguen en el cor d'aquest paratge de riquesa natural única, dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes.

En aquest magnífic entorn, destaca el turisme esportiu, amb més de 90 curses 'trail' i esdeveniments esportius a la natura durant tot l'any. Però alhora també podreu gaudir de descans i benestar als 19 pobles que esquitxen el territori en un idíl·lic entorn rural.

Més enllà d'una natura esplendorosa el Ripollès també destaca per ser un territori amb un gran passat històric i cultural, considerat el "Bressol de Catalunya", amb més de 98 monuments d'art romànic dels Pirineus repartits entre els 19 pobles de la comarca.
 

Una estació activa per viure en família

Pistes d'esquí de Vall de Núria
El Ripollès és una gran destinació per al turisme de neu | FGC

Com hem comentat anteriorment, aquesta regió Pirinenca és una gran destinació per al turisme de neu, i una de les estacions d'esquí que hi destaca és la Vall de Núria.

Vall de Núria, situada a 2.000 metres d'altitud, és una estació d'esquí familiar i acollidora que compta amb tots els serveis necessaris per oferir el màxim confort a l'alta muntanya.

Aquesta estació, gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya es caracteritza per la pau i tranquil·litat que s'hi respira. Està envoltada per grans cims i és l'origen de multitud de fonts i torrents.

Emplaçada en un marc natural màgic durant els 365 dies de l'any, a l'hivern l'indret aconsegueix mostrar-se en el seu màxim esplendor i gaudir d'aquest entorn fent tota mena d'activitats.

Senderisme amb raquetes de neu, circuits d'orientació, esquí, snowboard i fins i tot, busseig sota el gel del gran llac que presideix la vall. Tot un seguit d'alternatives que converteixen l'estada en una autèntica aventura.

A més a més, l'estació es caracteritza per la pau i tranquil·litat que s'hi respira. Ubicada al Pirineu Oriental, a 2.000 m d'altitud, només és accessible amb el Tren Cremallera, des de Ribes de Freser.

Viatjant amb aquest tren gaudeixen de la bellesa i l'espectacularitat del paisatge que envolta la vall. Amb un caràcter singular, el tren cremallera recorre 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres.

Dues nenes a les pistes d'esquí de Vall de Núria
Vall de Núria presenta enguany tota mena de novetats i millores per assegurar la millor estada de neu | FGC

L’aposta tecnològica a Vall de Núria

De la mateixa manera que la resta d'estacions gestionades per FGC, Vall de Núria es modernitza aquesta temporada d'hivern 2020-2021 fomentant els suports digitals amb màquines de recollida automàtica de tiquets a les estacions del Cremallera i a les instal·lacions de l'estació.

Aquestes màquines automàtiques d'accés directe suposen un nou servei de controls d'accessos, venda i recollida de forfets de manera digitalitzada. Aquest sistema de Check-in permet regular l'aforament al tren i garantir les distàncies de seguretat, ja que es reserva el bitllet per dia i franges d'hora.

A banda, també gestiona l'aforament de persones usuàries a les circulacions del tren cremallera, facilitant la reserva del bitllet per data al tren, amb l'objectiu de mantenir les distàncies de seguretat davant la contenció de la pandèmia de la Covid-19.

Però el principal avanç en el procés de digitalització és l'audioguia de Vall de Núria, que permet descarregar informació i escoltar-la en plena natura a través d'una app mòbil.

Per primera vegada a l'hivern es podran descobrir els secrets de la vall amb aquest suport gratuït a través d'una app mòbil, mentre els visitants passegen en plena natura poden escoltar les històries i característiques de la zona. Aquesta proposta complementa i dona valor a l’experiència del trajecte i de la vall aportant informació inèdita en vídeo, fotografia i text en 4 idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Tren Cremallera de la Vall de Núria
El pròxim 22 de març de 2021, el Cremallera de la Vall de Núria celebra el seu 90 aniversari | FGC

Per una altra banda, l'estació Vall de Núria també gaudeix enguany de diferents canvis i millores en les seves instal·lacions i serveis.

Per una banda, Vall de Núria ha canviat alguna de les càmeres estàtiques per models de càmeres web panoràmiques de 360° per veure en directe l'estat de les pistes i la meteorologia a l'estació. A més a més, s'ha instal·lat un 'photopoint', un espai on els usuaris podran fer-se una fotografia de record de la jornada.

Altres millores de l'estació són, per exemple, la renovació i transformació del remuntador de Coma del Clot en un telefèric que dona accés a l'alberg Pic de l'Àliga i a diverses pistes de l'estació. Enguany, s'ha augmentat la capacitat de transport a més de 400 persones/hora.

A més a més, els usuaris podran gaudir de nous cotxes MGB, una locomotora H12, d'un nou circuit amb raquetes per la ruta dels ponts històrics i també d'un observatori d'ocells al mirador del Camí de les Creus.

Tot un seguit de novetats i millores de serveis per assegurar la millor estada possible per a totes les persones usuàries de l'estació Vall de Núria.

90 anys del Cremallera

Tren Cremallera de la Vall de Núria
La inauguració del Tren Cremallera va ser l'any 1931 | FGC

El Cremallera de Vall de Núria, el més alt del sud d’Europa, és l’únic mitjà de transport directe a l’estació. Surt des de Ribes de Freser i travessa un recorregut de 12,5 quilòmetres en 40 minuts, tot superant un nivell de 1.000 m. 

Les excepcionals vistes que ofereix el trajecte són un petit avanç de la bellesa, tranquil·litat i harmonia amb la natura que, en acabar el recorregut, es troben a la vall.

El pròxim 22 de març del 2021, farà 90 anys que es va inaugurar el Cremallera de Vall de Núria. Per aquest motiu, enguany l’estació està treballant en diferents accions que girin al voltant dels 90 anys del Cremallera, fent visible la singularitat de l’aniversari.
 

L’esquí a Vall de Núria, esport segur

Les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han obtingut el certificat de qualitat d’AENOR com a espais segurs davant la Covid-19. Aquest reconeixement certifica que els protocols i les mesures implementades per FGC Turisme des de l’inici de la crisi sanitària, encaminades a minimitzar el risc de contagi, són les adequades.

Consulta les mesures de seguretat de les estacions gestionades per FGC.
 

Infografia 'Esport segur' d'FGC
Un hivern segur a les estacions de muntanya d’FGC | FGC


Comentaris

envia el comentari