Ramon Tremosa, conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Nova polèmica protagonitzada per Tremosa sobre el Nadal i els bars i restaurants

El conseller d'Empresa i Coneixement fa marxa enrere quan havia de presentar una campanya per defensar el consum a bars i restaurants per Nadal

No és la primera i probablement tampoc no serà la darrera, però el conseller d'Empresa i Coneixement i candidat de JxCat per Lleida a les properes eleccions, Ramon Tremosa, ha protagonitzat aquest dimecres, 16 de desembre, una nova polèmica que alguns usuaris li han retret a través de les xarxes socials. El titular d'Empresa havia de ser a la presentació d'una campanya per impulsar el consum en bars i restaurants per les festes nadalenques, però finalment ha acabat fent-se enrere a causa del creixement de les dades epidemiològiques.

Així ho ha explicat 'Nació Digital', que ha explicat que Roger Pallarols, president del Gremi de Restauració de Barcelona, ha justificat l'absència de Tremosa per «la situació actual», és a dir, pel creixement destacat de la pandèmia registrat aquest dimecres. La decisió de Tremosa —d'anunciar oficialment la seva presència a l'acte i finalment no assistir-hi— ha despertat crítiques a través de Twitter, on s'ha acusat el conseller de «repicar i anar a la processó» o de «plantar de nou el sector després d'haver-ho fet ja en una reunió al novembre».

El Gremi de Restauració creu que celebrar el Nadal a bars i restaurants és «un exercici de responsabilitat»

El Gremi de Restauració ha presentat aquest dimecres la campanya per promoure el consum a bars i restaurants durant les festes de Nadal, una iniciativa que l'organització no veu perillar malgrat l'evolució de les dades epidemiològiques. Pel director de l'organització, Roger Pallarols, celebrar el Nadal als restaurants «és un exercici de responsabilitat». A banda, ha defensat que l'hostaleria és un espai més segur que les llars, citant les dades facilitades pel govern espanyol. Segons el Ministeri de Sanitat, a la restauració es comptabilitzen el 0,41% dels contagis coneguts. Alhora, Pallarols ha subratllat que el Nadal «està assegurat», recordant les paraules de la consellera Budó. «Res ens fa pensar que no podrem anar al bar», ha insistit.

La campanya presentada aquest dimecres, que porta per nom 'Reserva moments, ara encara més', també compta amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement. Segons ha explicat Pallarols, el seu objectiu és «incentivar el consum segur a la restauració» i «conduir la socialització de Nadal a espais segurs». Pel director del gremi, la iniciativa es presenta com «la darrera oportunitat» per salvar un any «fatídic» i, alhora, pretén «animar a un sector que ha passat per molts mesos de decreixement». En aquest sentit, Pallarols ha destacat que la socialització també és «una solució» per combatre un any marcat pel confinament.