Ferrusola evoluciona favorablement: segueix ingressada, però menys greu

Va patir una caiguda el passat 1 d'agost i és a l'hospital des de llavors

Marta Ferrusola a l'enterrament de Montserrat Caballé el 7 d'octubre del 2018 a Barcelona
Marta Ferrusola continua ingresada a l'hospital de la Vall d'Hebron, però en estat menys greu. | Gtres

L'estat de salut de Marta Ferrusola, l'esposa de l'expresident de la GeneralitatJordi Pujol, millora lleugerament. Segons ha avançat 'La Vanguardia', Ferrusola es troba ingressada encara a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on va arribar amb helicòpter medicalitzat el passat 1 d'agost, quan va patir una caiguda a la seva segona residència de Queralbs, al Ripollès. Ferrusola va patir una hemorràgia interna i diversos traumatismes fruit d'una caiguda a les escales del domicili.

Durant diversos dies, Ferrusola, de 85 anys, ha estat ingressada a l'UCI en estat greu, però segons el rotatiu barceloní, el seu estat presenta una lleugera millora. Tot just el mes de juny de 2019 es va saber públicament que Ferrusola havia estat diagnosticada d'Alzheimer uns mesos enrere.

Pujol Ferrusola recorre l'absolució de l'exnúmero dos del CNP pel cas del 'pendrive' amb dades personals

El fill gran de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol Ferrusola, ha recorregut la sentència de l'Audiència de Madrid que absol l'exdirector adjunt operatiu (DAO) de la Policia Nacional Eugenio Pino pel cas del 'pendrive' amb dades personals sobre la família. La defensa del primogènit demana que es condemni Pino per un delicte contra la intimitat. El recurs d'apel·lació, que ha avançat 'La Vanguardia' i al qual ha tingut accés l'ACN, argumenta que els fets provats a la sentència —que Pino coneixia «l'origen il·lícit» de la prova quan la va cedir a tercers— demostren la vulneració de la intimitat de Pujol Ferrusola. La defensa veu «inadmissible» avalar la conducta de l'exDAO i avisa que «habilita espais de preocupant impunitat».

Per això, demanen una pena de dos anys i sis mesos de presó, inhabilitació absoluta durant nou anys i multa de 20 mesos amb quota diària de 20 euros per un delicte contra la intimitat. Pino va entregar el 'pendrive' amb dades personals reservades i referències a societats i projectes empresarials del fill gran de l'expresident el 2015 a la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF). Ho va fer sent conscient de l'origen il·lícit, ja que l'exnúmero dos del Cos Nacional de Policia (CNP) sabia que no provenia d'una intervenció amb autorització judicial, segons reconeix la sentència recorreguda. Pujol Ferrusola no recorre l'absolució del segon acusat, l'exinspector en cap Bonifacio Díez.


Comentaris

envia el comentari