Polèmica festa amb «botellón» en una cala protegida del Baix Empordà

Des de l'Ajuntament asseguren que intentaran tramitar la col·locació de boies per l'any vinent

Cap roig festa
Segons assegura l'Ajuntament, la Guàrdia Civil en té constància dels fets | Twitter (@marionaroca1)

'Salvem el Golfet', l'entitat ecologista en defensa de la preservació del paisatge de la Costa Brava, ha denunciat l'organització d'una festa d'alcohol amb una quarantena d'embarcacions a la zona protegida de la cala d'en Massoni, entre Palafrugell i Mont-ras.

La festa, la qual va tenir lloc el passat 10 d'agost i que hauria estat organitzada a través de les xarxes socials, es va posicionar a la cala situada al sector de cap Roig, sense notificar res a les administracions locals.

'Salvem el Golfet' ha denunciat els fets a l'Ajuntament

Per aquest motiu, l'entitat va entrar ahir dues instàncies als ajuntaments de Palafrugell i de Mont-ras, per a denunciar la gran concentració d'embarcacions per l'organització que es va crear. A més, van voler demanar una delimitació de la cala: «Sol·licitem que es col·loquin, a la cala d'en Massoni i a la Banyera de la Russa, boies ecològiques, on les barques tinguin l'obligació d'amarrar-se, per tal d'impedir l'arrossegament del fons marí quan es tira l'àncora».

A més, també han demanat que hi hagi més vigilància a la zona, sobretot de cara a les embarcacions que tinguin la intenció d'amarrar a les zones on el fons marí estigui especialment protegit.

Segons l'Ajuntament, totes les festes il·legals es posen en coneixement de la Guàrdia Civil

De fet, aquests mateixos successos van tenir lloc el passat any, i la mateixa entitat va entrar dues denúncies, iguals a les que ha tornat a interposar aquest any 2019. Segons el 'Diari de Girona', l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, ha volgut declarar que les festes que s'organitzen sense permisos són totes posades en coneixement de la mateixa Guàrdia Civil. A més, Piferrer ha assegurat que «parlarem amb l'Ajuntament de Mont-ras perquè es pugui tramitar la col·locació de boies en aquesta zona en el pla d'usos de l'any vinent».

Des de l'entitat ecologista, s'ha volgut recordar que l'entorn en el qual es va realitzar una festa l'altre dia és un entorn que compta amb la màxima protecció ambiental, patrimonial i paisatgística, ja que forma part del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) i del Pla de Gestió de l'Espai d'Interès Natural (EIN) de Castell-Cap Roig pel que fa a l'àmbit terrestre i marítim.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari