Les millors piscines i platges per a gossos per aquest estiu

Descobriu els millors espais on poder gaudir d'un moment refrescant amb el vostre animal de companyia

gos platja
Els animals no estan permesos en moltes platges catalanes, però algunes són una excepció | Twitter (@mossos)

Els humans no som els únics que passem calor i ens agrada refrescar-nos a la piscina o a la platja durant l'estiu. Els animals també gaudeixen estant frescos durant els calorosos dies que patim entre juliol i agost. Tot i això, són moltes les platges i piscines catalanes on els animals no són permesos. És per aquest motiu que, tal com ha publicat 'Betevé' i 'Animalados', us presentem una llista amb les platges i piscines catalanes on et pots banyar amb el teu gos.

 

Demarcació de Girona

Platja de Rubina - Castelló d'Empúries

Va ser la primera platja catalana en acceptar gossos, segons l'Oficina de Turisme. Una platja que ha servit de model per altres de la zona. L'espai està delimitat i només s'accepta l'accés de gossos a la part esquerra, en direcció Roses. Aquesta platja està oberta tot l'any sense límits d'horaris i les normes per accedir-hi són simples: Tenir controlada la teva mascota; recollir els seus excrements; no molestar altres usuaris i portar a sobre la cartilla de l'animal, amb les vacunes al dia. 

Zona dels Griells - Estartit

L'espai està situat en un Parc Natural, a Torrello de Montgrí, per això la zona està delimitada amb pals i cordes en un lloc molt concret, de 900 metres quadrats. Els gossos no han d'estar empadronats al municipi però és obligatori que els portin lligats, fins i tot a la zona delimitada. Cal destacar que durant la temporada d'estiu, l'Ajuntament extremà el control i sanciona els propietaris que no porten els gossos lligats a la zona reservada o no recullen els excrements dels seus animals.

Platja de gossos a l'Estartit
Els gossos no han d'estar empadronats al municipi de Torrello de Montgrí per poder-hi anar | Redcanina

 

Demarcació de Barcelona

Platja de Llevant – Barcelona

Aquesta platja, situada en ple barri de Diagonal Mar, a Barcelona, és perfecta per als habitants de la capital que vulguin passejar amb el seu gos per la vora del mar. És una platja la qual està delimitada per unes tanques de fusta i té uns 1.200 metres quadrats de terreny.

Per a poder accedir al recinte, cal dur la documentació que demostri que el gos està censat a l'Ajuntament de la ciutat i, a més, que porta microxip. Entre les instal·lacions, hi ha dutxes per a gossos, abeuradors i un urinari per a evitar embrutar l'espai el màxim possible.

Cala Vallcarca – Sitges

Aquesta petita cala per a gossos, situada entre Sitges i Castelldefels, es troba just al costat de la fàbrica de ciment. És una de les platges per a gossos més visitades de tota la província barcelonina, ja que s'ha fet famosa per les bones opinions que ha rebut a través de fòrums d'internet.

Aquest espai disposa d'uns 60 metres de llargada i 15 d'amplada, perquè els gossos puguin gaudir, sense cap mena de problema, de la platja. Tot i que manca de serveis per als animals, està rodejada per tota mena d'espais naturals.

gos platja
Moltes de les platges requereixen d'una sèrie de requisits perquè s'hi pugui accedir | Twitter (@perritosbcn)

 

Platja de les Salines – Cubelles

Aquesta platja per a gossos es troba a tocar d'una antiga central tèrmica. Tot i que el terreny està exclusivament format per sorra, està delimitat per una tanca per a evitar que els animals puguin escapar-se. A més, compten amb un terreny gran per a poder esplaiar-se: 450 metres de llargada i 50 metres d'amplada.

Platja de la Picòrdia – Arenys de Mar

En aquest cas, la platja de la Picòrdia és habitualment visitada i ocupada per persones, però l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha decidit adaptar la zona per animals durant la temporada d'estiu.

El tram, situat entre l'estació de tren i el port de la ciutat, té una superfície d'uns 1.500 metres quadrats, i només és accessible per a gossos que estiguin censatscom a animals domèstics a l'Ajuntament d'Arenys de Mar.

Aquesta platja porta habilitada des del dia 15 de juny i s'hi podrà accedir les 24 hores del dia amb el teu animal de companyia fins al pròxim dia 16 de setembre. A més, una dada curiosa, és que es pot accedir a la resta de platges d'Arenys de Mar entre les 20 hores del vespre fins a les 8 hores del matí següent, és a dir, en horari nocturn.

gos platja
Totes les platges habilitades per als canins disposen d'àmplies instal·lacions perquè puguin esplaiar-se a l'hora de jugar | Ajuntament del Masnou

 

Zona Canina – Pineda de Mar

Des del passat any 2017, l'Ajuntament de Pineda de Mar va posar a disposició dels seus habitants una zona canina perquè poguessin venir acompanyats de les seves mascotes. 

Es tracta d'una zona situada entre les platges de Poblenou i de la Riera, just davant de dos dels càmpings de la ciutat, 'Bellsol' i 'Caballo de Mar'. En les seves instal·lacions, compten amb una tanca de fusta per a evitar que els animals fugin, a més de diversos contenidors i bosses per a excrements per a mantenir l'espai net.

Platja canina – El Masnou

Es tracta d'una platja que compta amb 400 metres de llargada, des de Can Teixidor fins a Montgat. La seva superfície varia entre els1.600 i 5.000 metres quadrats, depenent de la temporada.

En aquest cas, l'aforament és de 35 gossos i només s'admeten que les races que siguin considerades potencialment perilloses vagin lligades i amb el morrió posat. A més, per accedir al recinte amb el gos deslligat, és obligatori posseir el carnet de tinença cívica i responsable d'animals de companyia.

Demarcació de Tarragona

La Platjola - Alcanar

Una platja de 300 metres de longitud i gairebé 15 d'ample que està oberta tot l'any, sense restriccions a l'estiu, per veïns i turistes que vulguin passejar amb el seu gos a la zona. A més, la Platjola és considerada una platja verge, pel qual no només es pot caminar amb la mascota sinó també permet gaudir de la natura.

Desembocadura Riera Alforja - Cambrils

Fins fa poc, durant els mesos d'estiu estava prohibit poder visitar aquesta platja amb les mascotes, però el passat més d'octubre, l'Ajuntament de Cambrils va decidir aixecar el veto, gràcies a les firmes recopilades pels veïns. A la zona es pot arribar tant en cotxe com en transport públic i compta amb una dutxa per a gossos i una altra per banyistes. A més, zona està delimitada per una tanca de fusta i no es poden deixar els gossos sols i aquests s'han de banyar amb els seus amos. 

Bon Caponet a l'Atmetlla de Mar
El lloc està situat a 500 metres de la urbanització de les Roques Daurades i per tant es pot arribar caminant | Cedida

 

Cala Bon Caponet - Ametlla de Mar

Una platja petita però molt neta, segons els banyistes de la zona. El lloc està situat a 500 metres de la urbanització de les Roques Daurades i per tant es pot arribar caminant. La platja, plena de roques i amb poca sorra, compta amb dutxa per a gossos. Cal remarcar que va ser la primera platja tarragonina en permetre l'accés a animals de companyia.

Bassa de l'Arena - Delta de l'Ebre

En aquesta platja també s'hi permet l'accés de gossos durant tot l'any. Està situada a continuació de la platja de Riumar i té una longitud de quasi tres quilòmetres. En aquest cas no hi ha serveis així que és necessari portar tot el necessari: bosses, aigua, menja, para-sol... A més, les mascotes hauran d'estar controlades en tot moment, s'hauran de recollir els excrements i l'animal ha d'estar censat, amb microxip i dur la cartilla de vacunes al dia.

 

gos piscina
Aquesta piscina canina va ser la primera en tot l'estat | Twitter (@LivingDragons)

 

Parc Aquàtic Can Jané, el primer de l'estat

Curiosament no només hi ha platges en aquest rànquing, Can Jané és el primer parc aquàtic caní que es va crear a l'estat. Situat a la Roca del Vallès, compta amb dues piscines diferents, les quals s'adapten a les diferents mides i gustos dels gossos.

Hi ha diferents instal·lacions, com jocs aquàtics, barques o tobogans, per tal que el vostre gos pugui gaudir d'un dia refrescant a l'aigua. A més, també hi ha més de 800 metres quadrats de sorra fina i jardins per a poder jugar àmpliament. Això sí, en tot moment estaran frescos amb aigua polvoritzada arreu del recinte.

En aquest cas, es demana als propietaris de races potencialment perilloses que portin sempre la llicència administrativa i la certificació acreditativa de la inscripció de l'animal en el registre municipal. A més, recomanen dur una fotocòpia de la cartilla del veterinari amb les vacunes al corrent i les dades del propietari actualitzades.

També et pot interessar...


Comentaris
Li
Falta informar que en Llançá tb hay una playa para ellos , la de Sant Jordi .

envia el comentari