'Festes Covid-19', la nova moda de quedar per infectar-se de coronavirus

EUA, el país més afectat per la pandèmia, lluita contra una nova moda entre la població

Cotxes de el Departament de Policia de Nova York
Als EUA se celebren «festes Covid-19» per buscar el contagi i crear immunitat | NYPD

En les últimes setmanes els Estats Units s'han convertit en el país més colpejat per la Covid-19, posant-se al capdavant amb 73.431 víctimes mortals i amb més d'1,2 milions de casos confirmats.

Una situació preocupant per a les autoritats nord-americanes, que s'ha vist encara més perjudicada després de detectar «festes Covid-19», on els presents es reuneixen amb la intenció de contagiar-se i aconseguir la immunitat.

Aquesta pràctica posa en escac la sanitat americana, a més de ser qualificada d'«extremadament perillosa», ja que pot arribar a tenir un resultat devastador: «Reunions com aquesta enmig de la pandèmia poden ser extremadament perilloses i posen a les persones en major risc d'hospitalització i fins i tot de mort» explica el secretari de salut de l'estat de Washington, John Wiesman.

No és segur que les persones quedin immunitzades

Cal recordar que encara no està totalment assegurat que les persones que han passat la malaltia quedin totalment immunes davant de nous contagis a llarg termini: «Encara hi ha moltes coses que no sabem sobre aquest virus, inclosos els problemes de salut que poden persistir després de la infecció» assegura.

La celebració de «festes Covid-19» ha sortit a la llum després que Wiesman rebés informes on es reflecteix que un centenar de persones han donat positiu en coronavirus després d'acudir a aquest tipus de reunions al comtat de Walla Walla. «Aquest tipus de comportament innecessari pot crear un augment evitable en els casos i alentir encara més la capacitat del nostre estat per reobrir-gradualment» opina.

La investigació del seguiment dels contactes de les persones infectades ha confirmat que alguns d'ells havien acudit a aquestes festes de forma voluntària amb la intenció de contraure la malaltia per desenvolupar algun tipus d'immunitat. «Estem demanant la llista de persones amb les quals va estar en contacte i hi ha 25 d'ells que van estar en una festa de la Covid-19» lamenta Meghan DeBolt, funcionària de salut del comtat de Walla Walla, a 400 km a sud-est de Seattle.

De moment, les autoritats nord-americanes han identificat només una nova reunió d'aquest tipus a Kentucky, celebrada el passat març i que va provocar la infecció a una persona.


Comentaris

envia el comentari