Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Un arbre de Nadal decorat amb boles vermelles i daurades

Catalunya es prepara per a les festes de Nadal més atípiques que es recorden

Aquest Nadal serà ben diferent a causa del coronavirus

Un arbre de Nadal decorat amb boles vermelles i daurades
Les festes de Nadal d'aquest 2020 seran atípiques pel coronavirus | Pixabay

Encara queden tres mesos perquè arribi el Nadal i amb ell les celebracions familiars típiques que estem acostumats durant aquestes dates. Enguany però s'espera que les festes siguin atípiques a causa de la crisi sanitària que travessem causada pel coronavirus i és que els experts asseguren que aquestes es veuran afectades.

El sociòleg i investigador del CSIC, Luis Miller ha assegurat que «el nivell de contagis no estarà corregit en dos mesos» i ha assenyalat que la segons onada de contagis ens impedirà celebrar unes festes com les que estem acostumats a viure.

Miller ha explicat que si la situació epidemiològica «no es corregeix», no es podran celebrar tots els dinars i sopars que es fan cada any per aquestes dates: «Adéu als menjars d'empresa, d'amics i a una gran part del Nadal que coneixem». A més, ha afegit que la situació que tindrem al desembre «no serà molt diferent de l'actual: tindrem restriccions que generaran molts canvis».

Possible campanya per salvar el Nadal

En aquest sentit, els experts apunten cap a una campanya per 'salvar' el Nadal igual que s'ha fet amb la tornada a l'escola. Una acció que ha començat a posar en pràctica França on s'ha proposat imposar un confinament durant el període d'Advent, de l'1 al 20 de desembre, per poder 'salvar' la temporada de Nadal. Una idea que ha estat rebutjada pel govern francès que sí que ha decidit restringir els moviments pel pont de Tots Sants.

Les compres online seran fonamentals per aconseguir els regals nadalencs, una part important de l'economia, ja que segons l'INE el 2019 Espanya va comptar una despesa de més de 10.000 milions d'euros per part dels ciutadans.

Referent a aquest tema, Miller ha assenyalat que «ja comencem a tenir una mica d'entrenament amb algunes coses: principalment les compres online, que seran fonamentals. Aquelles famílies i empreses que s'adaptin millor al comerç online seran les que vagin millor». Aquestes vacances haurem d'enfrontar-nos a noves formes de fer: «Inventarem alguna cosa nova: s'adaptarà l'esperit de les festes a unes campanyes de publicitat molt arrelades a la llar».

Un Nadal on encara no es pot saber amb exactitud el nombre de persones que es podran reunir: «Dependrà bastant del moment de la pandèmia en què ens trobem, No sabem si hi haurà restriccions de 6, 10 persones o un confinament més estrictes, limitat al nucli familiar». No obstant això, el sociòleg ha assenyalat que «probablement tindrem un Nadal on haurem de veure als nostres de forma online».