Salut aclareix que la mascareta seguirà sent obligatòria als cursos de Primària

La situació epidemiològica és similar a la de fa dues setmanes i es mantindran les mesures preses per una tornada a l'escola segura

Una nena agafa una mascareta amb la mà
Salut aclareix que la mascareta seguirà sent obligatòria als cursos de Primària | iStockPhoto (lithiumcloud)

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha afirmat aquest dimecres, 30 de setembre, que el context epidemiològic de Catalunya «no aconsella la retirada de la mascareta a primària». En roda de premsa, Ramentol ha recordat que l'obligatorietat de dur mascareta entre els sis i els dotze anys era inicialment per a quinze dies i revisable a partir de llavors.

En aquest sentit, ha explicat que aquesta setmana s'ha avaluat l'evolució de les dades epidemiològiques i s'ha conclòs que la situació no ha variat gaire. «No podem dir que estem millor que fa 14 dies», ha declarat. Ha afegit que això no vol dir que sigui «per culpa» de les escoles però sí que ha apuntat que la situació no fa aconsellable retirar l'obligatorietat de dur mascareta entre els sis i els dotze anys.

Salut admet que l'inici de curs ha «tensat» la situació a Girona però diu que «no té sentit» equiparar-ho amb Madrid

D'altra banda, el Departament de Salut admet també que l'inici de curs ha «tensat» la situació a Girona i Salt (Gironès), però defensa que les restriccions que s'han aplicat —i que ara s'allargaran— han tingut efecte, perquè si no s'estaria «molt pitjor».

El director territorial del CatSalut, Miquel Carreras, ha fet una crida a no abaixar la guàrdia i ha avançat que s'estudia fer un cribratge en un institut de Salt on s'han detectat positius per frenar la cadena de contagis.

Carreras també s'ha mostrat molt crític amb què Girona pugui entrar dins el paquet de ciutats amb més de 100.000 habitants on s'apliquin restriccions homogènies, com han pactat l'Estat i la comunitat de Madrid. «Aquest cafè per a tothom no té sentit, perquè ells no han fet res i nosaltres fa dies que estem actuant», afirma.

Cal recordar que el Ministeri de Sanitat va arribar a un acord amb la Comunitat de Madrid, que es negava a confinar més zones per l'augment de casos de coronavirus a la regió, pel qual totes les ciutats de més de 100.000 habitants d'Espanya que superin uns criteris establerts per Sanitat podran ser confinades pel govern espanyol, passant per sobre de les decisions que les comunitats autònomes prenguin.

En el cas de Girona, que actualment és l'única ciutat catalana que podria apropar-se als criteris, de moment està lluny de les dades de Madrid.


Comentaris

envia el comentari