YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Màxim descontrol en un festival a Girona: ni mascaretes

L'organització va complir amb les mesures però part del públic no en va fer cas

Imatge d'arxiu d'una festa
Part del públic va anar fins davant de l'escenari sense mascaretes ni distància | Pixabay

Aquest passat divendres el FestivalTempo inaugurava la seva edició d'enguany i ho feia amb el concert de Joan Miquel Oliver al Passeig Arqueològic de Girona. Des de l'organització s'havien encarregat de disposar els seients del públic complint la distància de seguretat establerta i així permetre que els assistents poguessin complir amb la normativa de prevenció de contagi del coronavirus, segons recull el 'Diari de Girona'.

D'aquesta manera, cada membre del públic tenia un tamboret assignat des d'on podien observar, escoltar i gaudir el concert. Tot va començar com s'havia previst però en avançar el concert, la cosa es va descontrolar i part del públic va acabar davant de l'escenari, sense mascareta i tots junts sense respectar la distància de seguretat.

«La situació es va descontrolar»

El FestivalTempo té previst oferir una trentena d'activitats gratuïtes, entre elles concerts al vespre i vermuts al migdia, fins al 15 d'agost. És per això que, donada la situació del passat divendres, l'organització ha decidit endurir les mesures per evitar que es pugui repetir. De fet, el director del festival, Albert Candela, va admetre que la situació «es va descontrolar», motiu pel qual hem augmentat encara més la distància entre els tamborets on la gent seu. A més, ha assenyalat que «hem insistit als músics, que des de l'escenari, expliquin al públic que es quedi al seu lloc, pel bé de la salut de tots i del mateix sector, que està en una situació crítica».

Augmenten els contagis a Girona

La regió sanitària de Girona està patint un augment considerable de contagis de coronavirus en els darrers dies. Aquest és el cas, per exemple, de Figueres que és un dels municipis on més contagis s'han produït. Salut atribueix aquest fet al relaxament dels ciutadans però també a la forta mobilitat que hi ha a la comarca a causa de la seva proximitat a la frontera.

Els nous contagis a Figures van començar a créixer a partir del 5 de juliol, passant de 0 a 3 casos nous al dia als 26 confirmats el passat 14 de juliol, segons detalla el diari 'Ara'. Entre Figueres i Vilafant hi ha prop d'un centenar de positius, dels quals 27 estan relacionats amb els sets brots que s'han detectat als municipis.


Comentaris

envia el comentari