YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Preocupació per la regió sanitària de Girona: Augmenten els contagis

Figueres és un dels municipis amb més positius

Pla general del Carrer Besalú de Figueres amb gent passant el dissabte 18 de juliol de 2020
Els casos positius a Figueres han augmentat en els darrers dies | ACN

La regió sanitària de Girona està patint un augment de contagis de coronavirus preocupant. Tot i que algunes comarques com l’Alt Empordà van registrar molt pocs casos positius durant el mes de març, ara la situació és completament diferent. Figueres, per exemple, és un dels municipis on més contagis s’han produït en els darrers dies. Segons Salut, l’escenari actual es deu al relaxament dels ciutadans i la forta mobilitat que hi ha a la comarca, degut a la seva proximitat a la frontera.

Segons detalla el diari Ara, els nous contagis a Figueres van començar a créixer a partir del 5 de juliol.  Passant de 0 a 3 casos nous al dia a augmentar fins a 26 confirmats el passat 14 de juliol. Tal com indiquen fonts de Salut, a Figueres i Vilafant hi ha prop d’un centenar de positius, dels quals 27 estan relacionats amb els set brots que s’han detectat als 2 municipis.

«Hi ha una setantena de casos que no sabem com s’han contagiat, i això significa que hi ha transmissió comunitària», explica la investigadora de la UPC, Clara Prats, al citat mitjà. «Ara és important estar molt pendent de com evoluciona i traçar molt bé els contactes de tots els positius per evitar que vagin a més», afegeix.

El grup de recerca de Prats calcula a través de diverses variables el creixement potencial del virus si no s’aplica cap mesura. Doncs bé, a la regió sanitària de Girona ja és de 70 i a partir de 100 és quan s’encenen les alarmes. «A partir d’una EPG de 100 és molt difícil controlar tots els contactes que ha tingut cada positiu, però amb 70 encara tens marge de maniobra per evitar que es descontroli», assenyala.

 

Situació «controlada»

Segons l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, la situació al municipi està «controlada» i indica que «no volem generar alarmisme, però s’han d’adoptar mesures per evitar que els contagis vagin a més». Lladó demana que no es torni a tancar la frontera amb França perquè «seria una decisió irresponsable i desencertada». Malgrat això, el govern francès no descarta tallar les comunicacions amb Catalunya.


Comentaris

envia el comentari