Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de feix de bitllets de 50 euros i cartell de la Seguretat Social

Es filtra la data en què la Seguretat Social ingressa la paga extra de Nadal

Milions d'espanyols tenen fixat el dia que cobraran la paga extra

Moltes famílies espanyoles saben que hi ha dos moments a l'any en què poden relaxar una mica el cinturó després de mesos amb aquest massa ajustat.

Estem parlant de dues dates puntuals a mitjans i a finals d'any que són més que satisfactòries per a milions d'espanyols. I si ho són és perquè saben que cobraran la tan necessària, en molts casos, paga extra.

Especialment, avui ens centrem en la que tenim més propera per a tants espanyols que pateixen de valent les conseqüències de la pujada de la vida en els darrers temps. Ens estem referint a la paga extra de Nadal, que arribarà unes setmanes abans de les dates nadalenques. I és que les despeses de milions de famílies pugen com l'escuma en aquest tram de l'any, ja que són dates de sopars, compres de regals i altres esdeveniments en què ens deixem uns bons diners.

Coneix la data d'abonament de la paga extra de Nadal: serà al novembre

La veritat és que per a moltes persones que cobren aquesta paga extra significa un plus més en el seu salari anual. I per a altres els ve com a l'anell al dit, sobretot per afrontar aquest tipus de despeses esmentades anteriorment. El cas és que la inflació ha fet que les famílies s'hagin empobrit més del compte aquests darrers temps.

Muntatge amb parella de gent gran i moneder amb bitllets d'euro
Bones notícies per a aquells que cobren la paga extra: ja se'n coneix la data. | Pexels, Photo Images

És cert que els funcionaris sí que han augmentat les seves nòmines en relació amb l'IPC i fins i tot les pensions contributives han pujat un 8,5 %. A més, les no contributives han crescut un 15 %.

Tanmateix, de la mateixa manera, moltes famílies encara han de fer grans esforços per no arribar ofegats a final de mes. Aquesta paga extra, que s'abona cada mig any, continua sent un plus especialment per als jubilats i els funcionaris que saben que la data de cobrament s'acosta.

Aquest any, la paga extra de Nadal arribarà uns dies més tard del que és habitual

Pel que fa a l'any 2023, la data d'abonament de la paga extra canvia de forma sensible, com assenyalarem. Ens cenyirem a allò que s'indica al web de la Seguretat Social mitjançant la Llei General de la Seguretat Social.

Amb tot, l'ingrés d'aquests diners al banc es produeixen els quatre primers dies hàbils del mes. Això sí, és habitual que aquestes entitats bancàries avancin la data en què s'abonen aquestes nòmines als pensionistes.

Muntatge de dos avis amb papers al costat de la imatge d'una guardiola amb diners en forma de porquet
Moltes famílies necessiten la paga extra per afrontar les despeses de Nadal. | Pexels, Robert Kneschke

Ara bé, acostumen a fer així aquest abonament perquè puguin tenir els seus diners a partir del dia 25 del mes. En aquest cas, pel que fa a la segona paga extra de l'any, que arribarà al novembre, s'endarrerirà lleugerament per un motiu de pes.

Dilluns 27 de novembre, milions d'espanyols cobraran la paga extra

Quan aquesta data d'ingrés de la pensió o paga extra, en aquest cas, és festiu o cap de setmana, no veurem aquests diners al nostre compte fins dies després. No podrem gastar aquests diners fins al primer dia hàbil després d'un d'aquests dies.

En aquest cas estem parlant de dilluns. Aquells que cobraran la paga extra han de saber que la data d'ingrés no arribarà fins al dilluns 27 de novembre de 2023.

Queden menys de dos mesos perquè arribi aquest dia tan esperat per tots aquells que tenen dret i la sort d'obtenir una paga extra. Un abonament que els alleuja i que reflota de vegades la seva economia, més enllà de la nòmina que cobren cada mes.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!