Primer pla d'un vehicle de la Policia Nacional mentre diversos agents entren en un edifici

Es fa passar per un agent amb una 'missió secreta' per incomplir el toc de queda a Espanya

El director de l'hostal el va denunciar per la seva actitud estranya

Des que va arribar la pandèmia de la covid a Espanya i amb ella totes les restriccions que fins al dia d'avui ens acompanyen, han estat moltes persones les que han inventat les mil i una per a tractar de saltar-se aquestes noves normes imposades pel Govern i les comunitats.

A l'inici del confinament de primavera van ser diversos els casos que es van donar de persones que tractaven de sortir al carrer quan no es podia, intentant passejar a mascotes com ara cabres i fins i tot simulant portar una mascota quan en realitat era un peluix lligat a una corda. Tot servia per a intentar saltar-se l'aïllament a casa.

Ara no estem sota un confinament domiciliari tan estricte com el que ja vam viure, però sens dubte les mesures continuen sent dures, i en algunes zones del país restringeixen bastant la mobilitat i la possibilitat de sortir de casa. És per això que moltes persones se les tornen a enginyar per a donar amb l'excusa perfecta en cas de ser enxampats saltant-se alguna de les noves normes.

I això precisament ha succeït a la localitat de Mèrida. Un jove de 29 anys ha acabat detingut per fer-se passar per un agent secret de policia per no haver de complir el toc de queda, una situació d'allò més surrealista. 

Mostra una placa d'agent i diu que està en «missió secreta»

Pel que sembla l'engany del noi es va conèixer gràcies als empleats d'un hostal en el qual s'allotjava. Segons el que se sap del cas, el noi presentava una «estranya actitud». Les persones encarregades de l'hostal han assegurat que després de ser informats de l'horari d'obertura dels seus serveis, adequat al toc de queda, el jove els va mostrar una placa de policia.

Després d'això, els va assegurar que estava en plena «missió secreta», motiu pel qual, segons les seves paraules, no havia de complir amb aquest toc de queda que hi ha imposat en cada comunitat, perquè el seu treball el feia estar exempt de complir amb tal normativa.

En aquest moment, pel que sembla, els encarregats de l'hostal es van estranyar per la seva actitud i van alertar a les autoritats. En arribar al lloc, els agents van procedir a la identificació de l'home, després d'haver comprovat que la placa que havia mostrat en el local era falsa.

Després d'això van poder comprovar que es tractava d'un jove de 29 anys i que ja tenia antecedents previs per haver realitzat actes similars, encara que no s'ha especificat exactament quins. Després de tot això, el noi va ser posat a la disposició de l'autoritat judicial per un delicte d'usurpació de funcions públiques.

Un espanyol provoca un confinament a Austràlia

Una altra història surrealista que també ha protagonitzat un espanyol, encara que aquesta vegada a Austràlia. La ciutat d'Adelaide, al país, pateix actualment un dels confinaments més estrictes del seu territori i la culpa és en part d'un ciutadà espanyol.

Un home de 36 anys hauria mentit a les autoritats del país quan investigaven un brot en l'esmentada localitat, cosa que va provocar que no poguessin rastrejar-se tots els possibles contagis i aquests, per tant, augmentessin.

El que va succeir va ser que l'home va donar positiu en coronavirus, i els investigadors van arribar a la conclusió que s'havia contagiat en comprar en una pizzeria. L'home, no obstant això, no va informar que no era així, sinó que ell era treballador d'aquest local, ajudant de cuina. Tampoc va informar que és vigilant d'un hotel, en el qual podria haver contagiat a més persones.

Sense aquesta informació, els investigadors estaven desubicats, perquè no aconseguien donar amb l'origen real dels contagis, i es va decretar un confinament que va afectar 1,7 milions de persones. Després de conèixer-se les dades reals, després d'una setmana, aquest va ser anul·lat.