La presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, i el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilàs

El Gran Recapte 2020 recull més de tres milions d'euros per a aliments

La campanya ha estat virtual i poden fer-se donacions 'online' fins al 16 de desembre

El Gran Recapte 2020 ha recaptat més de 3 milions d'euros en donacions per a comprar productes alimentaris de primera necessitat a través dels seus punts de recollida a Catalunya, segons el primer balanç estimat de recaptació.

És un 45% del recaptat l'any 2019, en una campanya organitzada pels bancs d'aliments catalans que enguany s'ha dut a terme de manera virtual a causa de la pandèmia de la Covid-19, informa el Gran Recapte en un comunicat.

Es podran seguir fent donacions fins al 16 de desembre

Una de les iniciatives de col·laboració amb millor acolliment han estat els vals oferts en mercats municipals i comerços de proximitat per a adquirir els aliments. A més, s'han recaptat un total d'1,7 milions d'euros a través de donacions directes a Banc dels Aliments a través de canals digitals.

Aquests canals continuen oberts fins al 16 de desembre: es poden fer aportacions a través de Bizum, amb el codi 33596, i a través de la web del Banc dels Aliments (www.granrecapteonline.com).

6.810 voluntaris en diversos punts de recollida

La presidenta de la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, Roser Brutau, ha agraït la participació ciutadana en la campanya: «Som conscients de les dificultats que travessa la població i encara així el Gran Recapte continua sent una gran manifestació solidària».

El director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, també ha agraït la participació i ha expressat el compromís de l'entitat amb les persones vulnerables.

Un total de 6.810 persones han col·laborat com a voluntàries per a informar del nou format de donacions, en 3.493 punts de recollida col·laboradors en tota Catalunya —943 d'ells, en mercats i petits comerços—.