Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona d'esquena davant de la platja

Les platges de Barcelona s'omplen de grups nombrosos persones saltant-se les mesures

Els joves estaven bevent alcohol a la sorra, molts d'ells sense mascareta tota l'estona

En aquestes últimes setmanes, l'únic que estan arribant són bones notícies a la societat, tant la catalana com mundialment. Mentre que d'una banda, sembla que la carrera per la vacuna estigui a punt d'acabar i que pot ser que d'aquí a pocs mesos puguem començar a realitzar vacunacions massives, d'altra també comencem una desescalada a Catalunya de les mesures que ja fa setmanes que estan implementades. 

Aquestes bones notícies, però, no han de provocar una relaxació per part nostra, ja que encara queden mesos — per no dir anys — fins que puguem tornar a una vida com la que coneixíem. De moment, ens haurem de conformar en seguir les normes i guardar-nos les ganes de socialització d'aquí a uns mesos, quan siguin millors temps. Tot i això, hi ha gent que no ho acaba d'aplicar del tot bé. 

Agrupacions de fins a vint persones

Segons publica el mitjà digital 'Tot Barcelona', nombrosos grups de persones s'han saltat les restriccions per acostar-se a la platja i compartir una estona junts. Concretament, van arribar a haver-hi concentracions de més de vint persones per beure alcohol a la sorra o per simplement petar la xerrada. A més, la majoria d'ells tampoc duien mascareta

Encara que sí que és veritat que a la zona hi ha patrulles de Guàrdia Urbana, aquestes agrupacions van instal·lar-se a primera línia de platja. D'aquesta manera, van aprofitar que els agents es trobaven als accessos de les platges per tal de saltar-se la normativa. 

Encara que a partir d'aquest pròxim dilluns es comencin a relaxar les mesures per fer front a la Covid-19, seguiran prohibides les reunions de més de sis persones, el toc de queda també seguirà vigent i, com sempre, el consum de begudes alcohòliques tampoc estarà permès.