Quim Torra ja sap que no s'ajornarà el seu judici

La Fiscalia demana no admetre la querella contra Torra per usurpació de funcions

La denúncia va ser presentada pel PP per mantenir-se al càrrec després que la seva acta de diputat fos retirada

La Fiscalia Superior de Catalunya demana al TSJC que no admeti a tràmit la querella del PP contra Quim Torra registrada pel tribunal el 6 de febrer passat. En l'informe del fiscal, amb data d'aquest divendres, s'argumenta que els fets recollits en la querella del PP «no són constitutius d'infracció penal».

Els fets de la querella no constitueixen infracció penal

D'una banda es puntualitza que la declaració de la JEC que deixa sense efecte la credencial de Torra com a diputat «no realitza un pronunciament exprés sobre la seva condició de president». De l'altra, s'argumenta que l'Estatut atribueix la competència al TSJC en relació als diputats i respecte del president de la Generalitat. Per contra, en la querella el PP  es refereix a Torra  com a «president de facto» de la Generalitat.

Per això, el fiscal apunta que la competència de la sala del TSJC  és en realitat resoldre accions penals contra una persona «a qui es reconegui l'efectiva condició de MHP» i entén que en tot cas la querella s'hauria de dirigir a un jutjat d'instrucció de Barcelona.

«Considera aquest ministeri que no és en seu d'un tribunal penal on s'ha de dilucidar si qui exerceix les funcions de MHP  en la situació actual es troba o no legitimitat per l'exercici», s'afirma.

Sol·liciten que el TSJC no admeti la querella

Per últim, el fiscal també escriu que la conducta que s'atribueix al querellat és en l'actualitat «atípica» però rebutja incloure-la en el delicte vigent d'usurpació de funcions públiques, «que es reserva per aquells que sent aliens a la funció pública se l'atribueixen falsament per obtenir avantatge o cometre altres delictes amb major facilitat».

Per tot plegat, sol·licita a la sala civil i penal del TSJC  que no admeti a tràmit la querella del PP. En aquesta, els populars denuncien  que Torra  està «exercint il·legalment» les funcions de president i demana que s'adoptin les «cautelars que procedeixin» perquè la «greu pertorbació de l'ordre constitucional» provocada per Torra  «no continuï més temps».

També et pot interessar...