El diari 'El Confidencial' ha publicat una sèrie de gravacions compromeses de Florentino Pérez.

Florentino Pérez: «Raúl i Casillas són les dues grans estafes del Reial Madrid»

El diari 'El Confidencial' publica aquesta setmana una sèrie de reportatges que recullen gravacions inèdites del president, en què critica mites del club i mostra una opinió que dista de l'oficial

Fa poc menys d'un mes, el Reial Madrid acomiadava una altra figura longeva i reconeguda com Sergio Ramos. En un d'aquells actes protocol·laris a la zona noble de l'estadi Santiago Bernabéu que tots tenim a la retina, ja que se n'han repetit diversos de figures històriques per al club, Florentino Pérez agraïa a Ramos «l'exitosa història del nostre Reial Madrid». El sevillà deixava el club sense tenir encara un pròxim destí clar, però sí deixant una estela, pública, de desconfiança i desavinença amb el president.

Amb una dedicatòria aparentment nostàlgica i resignada, l'empresari d'Hortaleza repetia l'ànima del discurs que anys abans havia dedicat a altres intocables del Reial Madrid, com Raúl González Blanco o Iker Casillas. Però tots aquests adeus, sigui o no per sempre, amaguen una realitat compartida que a la cort madrilenya no sempre s'ha pogut ocultar, tot i els esforços del president per mostrar una realitat edulcorada. De fet, sortides com la de Ramos generen debats i opinions diferents entre partidaris de la institució i del jugador, en què, tanmateix, és difícil veure l'aigua clara.

Gravacions del 2006 publicades, segons 'El Confidencial', «pel seu interès informatiu»

En aquesta ocasió, 'El Confidencial' ha començat a publicar aquesta setmana una sèrie de reportatges que ofereixen declaracions compromeses de Florentino Pérez, enregistrades en una sèrie de gravacions inèdites d'autor anònim que van ser gravats el 2006. És evident que el diari dirigit per Nacho Cardero persegueix algun objectiu amb la publicació, quinze anys després, d'uns àudios que poden embrutar i trencar relacions, però el cert és que Florentino Pérez hi deixa caure missatges que tant el 2006 com el 2021 són autèntiques bombes.

S'hi pot conèixer l'autèntica opinió, la real i no l'oficial, del president del Reial Madrid. El mateix mitjà que publica les declaracions explica que van ser gravats en xerrades mantingudes amb el president, i assegura que han estat autoritzades per la seva publicació «pel seu indubtable interès informatiu». L'objectiu, segons el mitjà, és que els més de cent-mil socis del Madrid i els milions de seguidors puguin «conèixer l'autèntica cara de Florentino Pérez més enllà dels actes constitucionals o entrevistes públiques». 

Raúl González, «dolent» i «acabat» el 2006; el 2021, entrenador del filial

El 'Tito Floren', tal com en una ocasió Sergio Ramos l'anomenà, considera que Raúl González i Iker Casillas, dues de les llegendes més grans del club, són «les dues grans estafes del Madrid». A Raúl, a qui assenyala especialment, l'acusa de «destrossar» el club, i l'apunta com un dels motius pels quals va dimitir de la presidència l'any 2006. Aquestes són algunes de les joies que deixa el primer article d''El Confidencial', que explica que ben aviat es coneixerà públicament com Florentino compra la voluntat de les llegendes i els atorga càrrecs buits al club i com intenta silenciar l'opinió dels mitjans que considera crítics. Els pròxims dies es coneixerà tot en profunditat.

Sigui com sigui, la primera entrega de les filtracions dóna una mala imatge, sobretot, de Raúl. A qui el 2006 considerava el destructor del club, encara que actualment entrena el Reial Madrid Castella, també el considerava una mala persona. «És terrible la dolenteria del noi, està acabat i vol demostrar que és el Madrid que ho està i no ell», assegurava Florentino Pérez.

Del porter, recentment separat de la seva exdona, Sara Carbonero, i de qui s'han relatat algunes circumstàncies no gaire agradables com el seu gust per l'alcohol, Florentino també en deixa anar valoracions negatives. Tanmateix, són enfocades en qüestions esportives. Segons el president, Casillas «no era porter per al Reial Madrid, i mai ho ha estat. És el gran error que hem tingut, però l'adoren. És una de les grans estafes; la primera, Raúl». Precisament, però, Casillas també ha estat repescat per a ocupar un càrrec, el de vicepresident executiu de la Fundació del club.

Florentino: «Els jugadors són molt egoistes, et deixen tirat»

En qualsevol cas, no només Casillas i Raúl s'emporten mastegots de Florentino. Del president també se'n recull una crítica generalitzada als jugadors: «Són molt egoistes, no es pot comptar amb ells per a res, i qui compti amb ells s'equivoca», afirma. «Et deixen tirat, en tinc un concepte horrible, dels jugadors», conclou en aquest sentit Florentino. En una altra gravació extreta per 'El Confidencial', Florentino es refereix a altres grans estrelles , com Zidane o Beckham, i titlla de «jeta» a Ronaldo Nazário. «Són uns jetes tots», de fet, segons el president. De Beckham, diu que «és un bon noi, és molt llest: guanya trenta milions a l'any, ja ha de ser llest».