Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una cambrera netejant una taula buida a la terrassa d'un local a Tortosa

Foment demana endarrerir el toc de queda fins a les onze de la nit i que la restauració reobri divendres

Sánchez Llibre ha reiterat la necessitat que el govern espanyol injecti de manera urgent ajudes directes a les empreses

Una cambrera netejant una taula buida a la terrassa d'un local a Tortosa
Foment demana endarrerir el toc de queda i que la restauració reobri divendres | cedida

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat aquest dilluns que el toc de queda a Catalunya s'endarrereixi fins a les onze de la nit, una hora més tard de l'establert per la Generalitat, perquè els establiments de cara al públic puguin tancar a les deu; i que els bars i restaurants reobrin aquest divendres, un cop complerts els quinze dies de l'ordre de tancament decretats pel Govern. 

Demana al govern que estigui «a l'altura» de les circumstàncies

Sánchez Llibre ha reiterat la necessitat que el govern espanyol injecti de manera urgent ajudes directes a les empreses amb un volum estimat de 50.000 milions d'euros, al marge dels fons de recuperació de la Unió Europea. En aquest sentit, els empresaris adverteixen que les pimes de serveis es troben al límit de la seva viabilitat.

«El govern d'Espanya ha de ser realista i ha d'estar a l'altura de les circumstàncies i, de la mateixa manera que estan fent els principals països de la UE, actuar davant una economia que està paralitzada», ha sentenciat.

L'OCDE demana als governs que continuïn donant suport a la recuperació

Els governs han de continuar donant suport fiscal a l'economia per reforçar la confiança i apuntalar la recuperació, que per a moltes economies no serà completa fins al 2022, segons ha recomanat el secretari general de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Ángel Gurría.

«Aconsellem als governs que reforcin la confiança utilitzant l'avantatge de la fiscalitat perquè les economies funcionin i creïn ocupació, i també per protegir els més vulnerables», ha afirmat Gurría en la inauguració de les jornades prèvies a la reunió anual del consell a nivell ministerial (RCM) de l'OCDE, que enguany presideix Espanya.

El mexicà ha recordat que es preveu que la crisi provocarà la pitjor recessió dels darrers 60 anys i que «moltes economies no tornaran al nivell previ a la pandèmia, almenys fins al 2022». També ha advertit que «cap societat pot fer front a aquesta situació tota sola».