Imatge d'arxiu d'una agents parlant amb dos clients en una terrassa d'un bar

Navarra pren una decisió sense precedents: restringeix les reunions en espais privats a la unitat convivencial

Es tracta d'una de les mesures aplicables segons l'estat d'alarma que va aprovar ahir el govern espanyol

El govern de Navarra ha fixat el toc de queda de 23 a 6 hores i ha decidit restringir les reunions en els espais privats a la unitat convivencial, segons ha anunciat aquest dilluns el vicepresident primer i conseller de Presidència, Javier Remírez. La principal novetat és la limitació, a la unitat convivencial, de les reunions en l'àmbit privat, mesura que, en principi, estarà vigent fins al 4 de novembre, amb excepcions per a persones que visquin soles i dependents, menors, i parelles que viuen en domicilis diferents.

Així mateix, es mantenen les restriccions d'entrades i sortides del territori foral i es confirma la limitació de circulació entre les 23.00 i 06.00 hores, excepte en determinades situacions sanitàries, laborals o de força major, així com el tancament de bars i restaurants a les nou de la nit i la restricció d'aforament en espectacles culturals i el transport comarcal.

Es redueix el nombre de nous positius

La Comunitat Foral de Navarra va registrar el diumenge 500 casos nous de Covid-19, la qual cosa suposa un descens enfront dels 698 comptabilitzats el dia anterior, en el qual es va arriba a un nou màxim en la pandèmia. Segons dades del govern navarrès, el diumenge es van realitzar a la comunitat 3.167 proves de PCR i test d'antígens i la taxa de positivitat es va situar en el 15,8%.

Pel que fa a la incidència del coronavirus per zones, a Pamplona i comarca s'han registrat el 66% dels positius, l'àrea de Tudela té l'11%, i a la d'Estella-Lizarra pertanyen el 7% dels casos. La resta de positius (16%) es reparteixen per altres zones de Navarra.

Segons el darrer balanç, a la xarxa hospitalària de Navarra hi ha 401 persones ingressades amb Covid-19 —12 més que ahir—, de les quals 50 estaven hospitalitzades a l'UCI —sis més que ahir—, mentre que altres 70 estaven en hospitalització domiciliària. Els altres, 281 pacients, estan en planta. Totes aquestes persones van donar positiu en una prova PCR, sigui aquesta infecció o no el motiu del seu ingrés hospitalari, i ocupen espais Covid-19.