Fotografia de les aglomeracions en un tren de Rodalies el passat dijous, 22 d'octubre

Trens col·lapsats a Catalunya el primer dia d'estat d'alarma: «És impossible...»

Els usuaris de Renfe han aprofitat per criticar la gestió política i de Renfe

Les aglomeracions presents aquest matí de dilluns, 26 d'octubre, en hora punta als ferrocarrils catalans han estat objecte de crítica i indignació, com no podia ser d'una altra manera. Alguns usuaris han aprofitat l'ocasió per gravar el succeït amb els seus aparells, indicant les condicions amb què els clients viatgen per culpa de la pèssima gestió política. «Impossible mantenir les distàncies de seguretat», exclamen en les xarxes socials. Cal recordar que, a més, s'hi sumen les obres de l'estació de Sants, que han provocat retards de fins a 30 minuts, fet que ha suscitat que multitud d'usuaris hagin coincidit en un mateix tren.

La companyia ha indicat així aquest matí que «el retard d'Adif en l'execució d'aquestes tasques comportarà afectacions generalitzades a totes les línies de Rodalies». D'aquesta manera, tots els trens Regionals i l'R2 sud han  hagut de passar per la via 7, per on ja passen habitualment l'R1, R3, R4 i R12.

Primer dia de l'estat d'alarma, replet de queixes

Adif, de fet, hauria d'haver acabat aquest cap de setmana les obres però no ha estat així. Actualment afecten cinc línies: R2 Nord, R2 Sud, R3, R7 i R11. Com sempre, i sobretot com va passar des del primer decret d'estat d'alarma el passat mes de març, els usuaris s'han queixat reiteradament perquè, per culpa dels retards, arriben tard a la feina i, a més, la seva salut perilla perquè les aglomeracions comporten més facilitat per a la transmissió de la Covid-19.