Imatge de Josep Maria Bartomeu en una intervenció a la Casa Seat

Josep Maria Bartomeu, aferrat al càrrec: Ni dimiteix ni convoca el vot de censura

Josep Maria Bartomeu s'aferra al càrrec i, de moment, ni dimiteix ni convoca el vot de censura, que segons els estatuts hauria d'estar en marxa aquest dimarts, per poder votar-se l'1 i el 2 de novembre. Bartomeu i la seva junta han descartat dimitir en bloc i, d'altra banda, han posat en mans del Procicat la data de la votació de la moció de censura. El president ho ha explicat en roda de premsa —acompanyat del portaveu de la Junta Directiva, Josep Vives—, després de reunió de l'òrgan de govern de l'entitat.

«Hem parlat en junta directiva i esperarem a la resposta formal del Govern de la Generalitat. Una vegada rebuda, ens tornarem a reunir», ha explicat Bartomeu, traslladant així al Govern la decisió després d'assegurar que la resposta de la Generalitat, fins al moment, li crea «perplexitat». En una extensa compareixença, el president ha deixat clar que la seva aposten per una votació descentralitzada, amb més seus a banda del Camp Nou, per assegurar la seguretat dels seus socis i una màxima participació.

Es necessiten dues setmanes per preparar el vot en seus descentralitzades

Bartomeu ha explicat que no estan d'acord que es voti l'1 i 2 de novembre, data límit segons els estatuts del club i data que tindria el vistiplau de la Generalitat. El club argumenta que si ha de ser aquests dies, només es votarà al Camp Nou davant la «impossibilitat», asseguren, de preparar logísticament una moció descentralitzada, amb punts de votació a Catalunya i la resta de l'Estat.

«Vam preparar el protocol de la votació en la forma i dies adequats. Però el protocol que va presentar el Barça s'ha anat modificant i el club s'ha adaptat a les peticions de les autoritats. El 14 d'octubre ja vam dir que eren necessaris aquests 15 dies per a preparar-ho. Si s'aprova fer-ho descentralitzat, a partir de llavors, 15 dies més tard es faria la votació de la moció», ha dit el president.

La darrera petició de la junta és traslladar la votació al 15 i 16 de novembre perquè sigui descentralitzada o acceptar fer-la, l'1 i 2, en seu única. Si no hi ha acord, la junta directiva blaugrana es reunirà, de nou, per a prendre una nova decisió.

Bartomeu no dimitirà

Al president li han preguntat diverses vegades si havia pensat a dimitir, cosa que ha negat rotundament. «No se m'ha passat pel cap dimitir. Crec que s'està construint un bon projecte i estic segur que guanyarem més d'un títol», ha apuntat Bartomeu. «No hi ha motius per dimitir. Hi ha responsabilitat, seria dolent deixar ara el club en mans d'una gestora. Tenim moltes reunions, són moments complexos i extraordinaris. Després d'una guerra, és el moment més difícil que està vivint el club», ha argumentat el president.

En aquest sentit, es veu legitimat per a seguir al capdavant del club. «Seguim al club perquè estem legitimats per prendre decisions i la situació actual de la pandèmia requereix solucions cada dia, una gestora no les pot prendre, només pot convocar eleccions. El club necessita dirigents que prenguin decisions», ha reiterat.