Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diversos agents de la Guàrdia Civil de Trànsit en un control a la carretera amb cotxes aturats, i una altra imatge d'una furgoneta radar de la DGT amb un cercle que assenyala el conductor de la mateixa

Aquesta és la manera més fàcil de veure a primera vista un cotxe amb radar de la DGT

Aquests vehicles, que solen ser discrets quant a la seva visibilitat, compten amb una sèrie de trets distintius que en poden facilitar el reconeixement

La Direcció General de Trànsit (DGT) innova de manera constant per millorar i garantir la seguretat viària. A més d'introduir canvis a la normativa de circulació, l'organisme treballa per implementar novetats que castiguin les infraccions dels conductors i controlar tot el que passa a les carreteres.

Els radars mòbils poden generar mals de cap a moltes persones, que veuen com, de cop i volta, es veuen sacsejats per l'aparició d'un flaix. L'excés de velocitat està fortament penalitzat, i cada cop hi ha més mecanismes per sancionar els usuaris.

Ara, la DGT utilitza unes furgonetes camuflades, amb càmeres i radar integrat. Aquests vehicles, amb una aparença discreta entre el flux de trànsit quotidià, es converteixen en veritables ulls de la llei. És una nova mesura sofisticada i que pot ser molt perjudicial per als conductors que circulen de manera poc cautelosa.

Com detectar les noves furgonetes de la DGT

Fa uns mesos, un conductor va alertar a les xarxes socials de la presència d'una d'aquestes furgonetes a Sevilla. Equipada amb una càmera a una de les finestres, la furgoneta vigilava la velocitat de circulació en una zona amb límit de 50 km/h.

Imatge d'un missatge a la xarxa social X de l'usuari SocialDrive amb dues imatges de furgonetes radar de la DGT
Hi ha trucs per reconèixer aquestes furgonetes | X: @SocialDrive_es

Detectar aquestes furgonetes és una tasca molt complicada, però aquests vehicles tenen característiques distintives que poden ajudar en el seu reconeixement. En general, estan conduïdes per agents de trànsit de la Guàrdia Civil i porten matrícules amb les sigles PGC. A més, els models solen ser Renault Master, Fiat Scudo i Ford Transit Custom, en colors blanc, blau o negre.

Tot i això, si vols ser més precís, intenta observar la vestimenta que porten tant el conductor com el copilot. Sol ser una parella uniformada, i tots dos disposen d'una armilla reflectora de la Guàrdia Civil de Trànsit. Així mateix, les furgonetes solen estar estacionades en vorals, cunetes o en algun amagatall, o també es col·loquen darrere de ponts o de les baranes.

En tot cas, si vols donar una ullada per comprovar si es tracta d'una furgoneta de la DGT, ho has de fer ràpidament. És crucial mantenir l'atenció a la carretera i evitar distraccions que puguin derivar en possibles accidents de trànsit.

Amb aquestes mesures de vigilància reforçades, la DGT busca fomentar una conducció més segura i controlar els usuaris que no compleixin la normativa.