Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un temporal de pluja i gent amb paraigües pel carrer i un cercle amb el mapa de precipitacions de l'AEMET

«Forta intensitat i ratxes de vent»: l'AEMET assenyala les zones amb més risc

L'AEMET avisa d'un canvi important per a aquest cap de setmana

L'Agència Estatal de Meteorologia adverteix del canvi que experimentarà el temps durant les pròximes hores . Entre altres coses contempla pluges de «forta intensitat i ratxes de vent». Per tant, ens espera un cap de setmana marcat per la inestabilitat.

Les precipitacions seran generalitzades des de divendres fins diumenge, amb acumulacions importants. A més, afegeixen a través d'un tuit que «podran ser en forma de ruixats acompanyats de tempesta».

Està previst que durant la jornada de divendres s'aproximi pel vessant atlàntic un tàlveg que inestabilitzarà encara més l'atmosfera. Davant de les costes de l'oest peninsular es formarà una borrasca freda aïllada que deixarà força aigua a gran part del país.

La jornada d'avui serà força plujosa, sobretot al centre i est. La previsió del temps apunta un dia amb fortes tempestes i ruixats que deixarien acumulacions importants. Amb vista a la tarda, el normal és que la inestabilitat vagi remetent pel sud-est, tot i que es mantindria al centre, nord i oest.

Dona amb un paraigua al carrer al mig d'un temporal de pluja
Aquest cap de setmana caldrà tornar a rescatar el paraigua | Europa Press

Ja de cara a dissabte, la matinada s'espera que resulti una mica més calmada. No obstant això, el paraigua continuarà estant molt present a les nostres vides. Sobretot a l'interior peninsular.

Al llarg del matí s'acostarà per l'occident un front fred associat a la borrasca freda aïllada. Deixarà precipitacions a Galícia, Extremadura i Castella i Lleó. Durant la segona meitat de la jornada s'anirà estenent a altres punts del país, tot i que probablement anirà perdent força.

No es descarta que a la tarda facin acte de presència les tempestes a la zona del Mediterrani. Per tancar la setmana, els pronòstics del portal especialitzat eltiempo.es revelen un diumenge passat per aigua. Hi haurà pluges febles a la franja central durant tot el dia.

Els episodis tempestuosos continuaran estant molt presents, tant a l'oest com a l'est, arribant a ser localment intensos. A partir de dilluns ja ens podríem acomiadar d'aquesta borrasca freda aïllada.

De matinada, les precipitacions es registraran al nord-oest, Catalunya i Pirineus. Per la seva banda, al llarg de la tarda està previst que hi hagi pluges més fortes a l'entorn del Cantàbric.

Persona subjectant un paraigua i caminant sota la pluja
Les precipitacions afectaran gairebé tot el país | Getty Images

Temperatures més fresques el cap de setmana

Els ruixats i tempestes, a més de les fortes ratxes de vent anunciades per l'AEMET, aniran acompanyats d'una caiguda dels termòmetres . Divendres es preveu un descens de les màximes al sud, centre i est de la Península.

Les temperatures més elevades s'assoliran a la cornisa cantàbrica i a Extremadura, on es rondaran els 30ºC. A zones d'Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó i el País Basc s'arribaran a superar aquests valors.

L'ambient fresc predominarà a gran part del país a partir de dissabte. El mercuri oscil·larà entre els 22 i 24ºC a gairebé tot Espanya, tot i que hi haurà algunes excepcions. És el cas, per exemple, del Cantàbric, nord-oest i vall de l'Ebre.

A les Canàries es mantindrà la dinàmica de tota la setmana, amb termòmetres molt estables, sense grans variacions pel que fa a les temperatures.

El més sorprenent de tot poden ser les mínimes que es registrin entre dissabte i diumenge en alguns punts. Baixaran dels 10ºC a Castella-la Manxa, Castella i Lleó, sistema Ibèric i sistema Central.

Per tant, ens esperen unes quantes jornades amb un ambient fresc. Per dilluns està previst que les mínimes no arribin ni als 20ºC a àrees de l'interior.

Durant la resta de la setmana aniran escalant gradualment aquests valors. Això sí, estaran per sobre del que és habitual al nord i a les costes del Mediterrani.