Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de monedes d'euro amb el rètol de prestacions del SEPE

L'únic subsidi que la Seguretat Social té en compte per calcular la pensió

Pren nota de la prestació del SEPE més atractiva de cara a la teva pensió

El Servei Públic d'Ocupació Estatal, també conegut com a SEPE, ofereix a milions de treballadors espanyols certes ajudes de pes. Sobretot, van dirigides a aquelles persones que estan aturades i necessiten una empenta econòmica per arribar a final de mes.

De vegades, la gent que està parada pateix de valent aquesta complicada situació i es veu sotmesa a una forta ansietat, veient que no acaba de trobar una feina. Però, a certes edats, encara és més complicat que et contracti una empresa, que solen captar els talents més joves en detriment dels veterans.

Una de les ajudes més valuoses d'aquest organisme és el subsidi per a aturats que han sobrepassat l'edat de 52 anys. Estem parlant d'un tipus d'ajuda que es diferencia notablement de la resta de les que ofereix el SEPE.

La primera de les seves diferències és la seva durada, ja que es pot cobrar fins al mateix dia de la jubilació. Això sí, es podrà percebre aquesta ajuda tan interessant sempre que es compleixin els requisits que et marca el citat organisme espanyol.

Descobreix la prestació del SEPE que és l'única que cotitza per a la pensió

Sobre la segona peculiaritat d'aquest tipus de prestació per a aturats més grans de 52 anys , hi ha el seu caràcter no contributiu. I és que, tot i tenir aquesta característica, cotitza amb vista a una pensió futura.

Muntatge d'una oficina de la Seguretat Social i imatge en un marc d'uns bitllets
El SEPE compta amb una ajuda molt atractiva | Europa Press

Per si no n'hi hagués prou, des de fa quatre anys, exactament des del mes de març del 2019, aquesta cotització s'ha tornat més positiva. Ha estat així pel canvi de l'antic subsidi de més grans de 55 anys pel que tenim avui dia.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Abans del 2019, el SEPE cotitzava pel treballador en un 100% de la base mínima vigent, davant del 125% actual. I és que a l'any en què estem la base més baixa establerta és de 1.166,70 € cada mes i el beneficiari d'aquesta ajuda cotitza per una base de 1.458,37 € al mes.

Una ajuda destinada per a aquells aturats majors de 52 anys

Però aquesta ajuda no es queda aquí. El cas és que també pot ser accessible a aquells treballadors que es troben treballant com a fixos discontinus i tenen menys de 52 anys.

Aquests tindran l'opció d'accedir-hi. Això sí, sempre que acrediti un nombre de dies de cotització i que la pèrdua de la seva feina s'hagi donat prèviament el 2 de març del 2022. En aquest cas, els dies cotitzats haurien de ser 180 dies o més.

Dues dones assegudes al sofà i una està animant i sostenint l'altra que està trist i una imatge de diners al costat dret
L'ajuda més completa està destinada als més grans de 52 anys sense feina | Getty Images

Alhora, els primers 60 dies de percebre aquest subsidi cotitzaran per a la futura pensió de jubilació. D'acord amb la cotització per jubilació, seria el percentatge mínim a la Seguretat Social vigent segons la data en concret.

Aquesta és l'única ajuda que es pot cobrar fins al dia de la jubilació

Per si no n'hi hagués prou, les bondats d'aquesta ajuda són més que sucoses. I ens atenim que aquesta cotització serveix per completar els anys necessaris per poder acollir-se a la jubilació anticipada.

Això sí, cal tenir en compte que no serà vàlida a l'hora d'acreditar el temps mínim de cotització. És ben cert que és just dir que això ja va haver de ser acreditat en el moment en què es va demanar el subsidi de què estem parlant.

Per tant, aquesta ajuda per als aturats més grans de 52 anys és l'única que es pot cobrar fins al dia de jubilació i cotitza per a la pensió. Un bon 'pack' que fa més que atractiva aquesta prestació del SEPE.