Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Captura del vídeo on es pot veure com cau la bandera espanyola a l'Ajuntament de Sabadell

La forta tempesta arrenca la bandera espanyola d'un conegut ajuntament a Catalunya

El vídeo s'ha fet viral a les xarxes socials

Captura del vídeo on es pot veure com cau la bandera espanyola a l'Ajuntament de Sabadell
Captura del vídeo on es pot veure com cau la bandera espanyola a l'Ajuntament de Sabadell | Twitter

Aquest divendres, Catalunya ha estat escenari del pas d'una torbonada que ha creuat bona part del territori, d'oest a est, amb fortes tempestes, calamarsa en alguns casos i ventades violentes. S'esperava pluja, però no uns xàfecs tan forts com els que han caigut. Les fortes tempestes han estat curtes, però molt intenses i les ventades han causat estralls en diversos punts, inclús alguns de greus. És el cas de Sabadell on la borrasca Hortense ha estat molt selectiva a l'hora de fer volar dues banderes de l'ajuntament. Concretament, la bandera del municipi i l'espanyola.

Com es pot veure en el següent vídeo, la forta ventada ha provocat la desaparició de les banderes de Sabadell i d'Espanya dalt de l'edifici de l'Ajuntament del municipi, deixant només la bandera de Catalunya i l'europea. El document està circulant com la pólvora a través de les xarxes socials i està aixecant tota mena de reaccions.

En tot cas, segons dades de l'Ajuntament de Sabadell, durant tot el matí han caigut contenidors a nou carrers, s'han produït dues incidències en el cablejat elèctric i ha caigut un mur als carrers de Gorina i Pujol i Calders. Són algunes de les incidències més destacades, però afortunadament no s'ha hagut de lamentar cap ferit. Altres casos han estat arbres, sacsejats pel vent fins a caure, o parcs públics malmesos.

Més de 400 trucades al 112

De fet, aquesta situació s'ha repetit en un gran nombre de municipis d'arreu de Catalunya. En aquest sentit, el telèfon d'emergències 112 ha rebut gairebé 400 trucades per incidències relacionades amb el temporal, la majoria a l'àrea metropolitana de Barcelona, on destaca la caiguda d'una palmera a l'avinguda Diagonal de la capital catalana que ha atrapat a una persona a dins del seu cotxe. També Han caigut pals de llum, branques i arbres o, inclús, algun mur o sostre, mentre que hi ha hagut desperfectes en mobiliari urbà i privats.