Imatge d'una mà agafant una bola del bombo del sorteig de la Loteria de Nadal

El suposat 'tongo' a la Loteria de Nadal: La foto d'un operari que ha indignat

El moviment estrany d'un operari i la imatge d'un objecte a terra aixeca totes les sospites

A les nou en punt del matí ha començat el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal, i ha arrencat amb polèmica. Sí, perquè la sospitosa imatge d'un operari que introduïa les boles al bombo no ha passat gens desapercebuda. Així que, ara, el possible 'tongo' està circulant per internet alhora que indigna a molts.

Un moviment estrany de l'operari que fica les boles al bombo ha despertat tota mena de suspicàcies a les xarxes socials. A més, hi ha una imatge que incrementa els dubtes sobre la neteja del sorteig, ja que s'hi veu un objecte que sembla una bola a la moqueta del Teatro Real, just abans de començar l'esdeveniment.

Tanmateix, les irregularitats en el procés d'introducció de les boles al bombo comencen a ser un clàssic d'aquest sorteig perquè cada any es produeixen moviments estranys i imatges que conviden a la sospita. De fet, ja va passar en 2019, 2020, i ara aquest any l'organització del sorteig tampoc s'ha salvat de la polèmica.

Comença a ser un clàssic

Fa dos anys, un gest sospitós d'un dels encarregats de ficar les boles va cridar poderosament la intenció. El vídeo va córrer com la pólvora per les xarxes socials i van començar les acusacions de 'tongo'. Segons els usuaris, l'operari havia introduït alguna cosa més al bombo, alterant les regles del joc.

Imatge de dos nens de San Ildefonso col·locant les boles del Sorteig de la Loteria de Nadal
El sorteig ha començat amb polèmica al Teatro Real | Europa Press

L'administració de Loteries i Apostes de l'Estat va haver de sortir del pas dels rumors amb un comunicat. Però en 2020, les acusacions de 'tongo' es van tornar a repetir amb un nou escàndol encara més gran. Concretament, en un vídeo que circulava per internet semblava veure's una bola del sorteig a terra, i un operari li donava una puntada de peu.

Per tant, de nou, l'administració va haver de sortir a defensar la neteja de l'esdeveniment al·legant que era un efecte òptic. Però, aquest matí s'ha repetit una situació similar i ja s'estan començant a estendre els rumors de 'tongo' a causa de la suposada negligència d'un operari, que ha provocat la indignació de molts participants.

És possible que hi hagi 'tongo'?

Però, és possible que hi hagi 'tongo' al Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal? En realitat, el sorteig està protegit per un sistema de màxima seguretat. Una empresa externa s'encarrega de vetllar per la neteja del procés durant el trasllat de les boles al Teatro Real, i un cop allà es desprecinten davant de notari.

Imatge d'una mà mostrant una bola dels bombos del Sorteig de Nadal
Una empresa i un notari vetllen per la seguretat del sorteig | Europa Press

A més a més, estan vigilades constantment fins que s'introdueixen als bombos minuts abans del sorteig. De moment, l'extracció de les boles s'està efectuant amb normalitat i l'administració no se n'ha pronunciat. El sorteig s'està celebrant avui, 22 de desembre, des de les 09:00 del matí al Teatro Real de Madrid.

«Això és una bola a terra?», es pregunta l'usuari que ha difós la imatge de la discòrdia. Alguns usuaris s'ho prenen de broma, encara que altres veuen un possible frau. «Ja comencem, que la meva bola es queda fora», diu una altra preocupada. «Una altra vegada, un altre any que comença alterat», manifesta un altre usuari.