Imatge d'una sortida de sol amb molts núvols a Sant Climent Sescebes

Tot igual a l’espera de més canvis en el temps a les portes de Nadal: Previsió a Catalunya el dijous 23

Seguirem amb núvols baixos a prop de la costa i boires persistents a Ponent. A partir de divendres, diversos fronts desgastats ens portaran un temps més mogut i canviant

La situació meteorològica es mantindrà sense grans canvis a Catalunya de cara a aquest dijous, 23 de desembre. Això es traduirà amb nous núvols baixos al litoral, prelitoral i zones properes, boires persistents a Ponent i sol més radiant com més al Pirineu.

Molta humitat amb boires matinals a molts punts i temperatures mínimes més altes amb menys glaçades. Les màximes es mantindran semblants o pujaran lleugerament. No obstant, l’ascens pot ser moderat al litoral i prelitoral de Girona amb màximes sobrepassant els 15º.

Tot plegat començarà a canviar a partir de divendres i durant el cap de setmana de Nadal i SantEsteve. Els últims mapes confirmen que ens creuaran un parell de fronts atlàntics desgastats que deixaran alguns ruixats. El primer ho farà divendres i el segon a partir del dia de Nadal al vespre.

Els xàfecs cauran sobretot a l’oest i seran febles i passatgers, però a la resta també en poden aparèixer de forma dispersa i local. Al Pirineu de Lleida hi plourà amb més ganes amb cota de neu de 1600 metres com a mínim. Ben poca cosa en conjunt amb cel canviant i vents més temperats.

Això farà pujar més els termòmetres amb ambient menys fred de nit i s’haurien d’aixecar amb més ganes les boires persistents de Ponent. L’última setmana de l’any pot ser més moguda amb vents intensos de l’oest a diverses comarques i noves precipitacions. Una situació que haurem d’anar confirmant en properes previsions.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 23 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 23 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Pocs canvis en el cel

Pel que fa a l’estat del cel, seguirem una tònica ben semblant a la de les últimes hores. Això es traduirà en nous núvols baixos al litoral, prelitoral i zones properes. També tindrem noves boires persistents a punts de Ponent amb ambient gèlid, tot i que en algunes zones tornaran a ser intermitents.

Més sol com més al Pirineu i calma sense precipitacions en general. També hi haurà boires matinals a diversos punts de l’interior i prelitoral, potser també arran de mar.

Menys fred de nit

Si ens fixem en les temperatures, seguirem amb un ambient hivernal força normal per l’època en general. No obstant, allà on hi hagi núvols baixos la nit serà menys freda i les glaçades no seran tan extenses. Les boires també marcaran l’ambient a Ponent, essent gèlid allà on siguin persistents i menys fred on s’aixequi intermitentment.

No obstant, els termòmetres pujaran clarament al litoral i prelitoral de Girona de forma transitòria, sobrepassant els 15º. A la resta, la majoria de màximes es mouran entre els 11º i 16º, més baixes a punts on les boires siguin persistents. Les mínimes més baixes es mouran entre els -4º i 1º a l’interior i Pirineu, localment més baixes en zones enclotades amb cel serè.

Temps més mogut per Nadal

De cara als dies vinents, a partir de divendres i durant el cap de setmana de Nadal i SantEsteve ens arribaran alguns fronts atlàntics. Això es traduirà en un cel més canviant i l’arribada d’algunes precipitacions. Les més probables s’esperen a Ponent, mentre que a la resta no se’n descarten de forma dispersa i local.

En conjunt seran febles, passatgeres i ben poca cosa. No obstant, al Pirineu de Lleida poden ser més destacables amb una cota de neu ben alta que rondarà els 1600 metres. Els moments més probables per veure ploure seran divendres i entre la tarda de Nadal i matinada de SantEsteve.