Pla mitjà d'un dels equips mòbils extraient mostres per a PCR en una escola

La Covid avança sense control en un país veí: 27.000 contagis en un dia

França ha batut el rècord històric de positius per coronavirus

Rússia es manté com a primer país amb més contagis de coronavirus amb 1,26 milions de casos, seguit per Espanya amb 816.112 persones contagiades, però la segona onada del coronavirus està arribant a tots els països del món i sembla que ho està fent amb més força.

Tot i que els casos són més lleus que durant els primers mesos d'epidèmia, els contagis no deixen d'incrementar-se i ja són més de 36,8 milions les persones que han patit aquesta malaltia a tot el món, segons les dades de la Universitat Johns Hopkins, dels Estats Units.

França ha aconseguit batre el rècord històric de contagis des que va iniciar la pandèmia. Segons el ministeri de Sanitat francès, el dissabte van ser notificats 26.896 positius nous, a més de 54 nous morts a causa del virus.

D'aquesta manera, el país veí ha arribat a un total de 32.684 morts a causa de coronavirus i 718.873 contagis. Així mateix, durant els últims set dies han tingut lloc gairebé 5.000 hospitalitzacions per Covid-19, 928 de les quals es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Les autoritats franceses estan fent un seguiment de 1.446 brots de la malaltia i tenen 70 departaments en situació de vulnerabilitat «alta o elevada».

Els municipis confinats

Des de dissabte, els municipis de Lió, Aix-en-Provence, Isla de Guadalupe, Lille, Grenoble i Saint Etienne es troben en estat de «màxima alerta» i els bars d'aquestes localitats s'han tancat.

A més, s'han restringit les activitats dels restaurants i la quantitat de comensals s'ha reduït a sis persones per taula que hauran de portar les màscares posades fins i tot en el moment de menjar.

S'han pres aquestes mesures en el país perquè durant l'última setmana la incidència de contagis ha superat els 250 positius per cada 100.000 habitants en cada municipi, el 30% dels llits de les UCIs estan ocupades i el nombre de casos de coronavirus no deixa d'augmentar.

Per la seva banda, la capital francesa, París, es troba en alerta des del passat dimarts i Marsella des del passat mes, encara que en aquest últim cas hi ha hagut millores que podrien derivar en una reducció de les restriccions.