Una mare que porta mascareta acompanyada dels seus dos fills

El doble de nens contagiats: la dada d'una comunitat espanyola que preocupa

El nombre de menors que han donat positiu en l'últim mes ha passat de 2216 a 6909 a Andalusia

Les xifres del coronavirus a Andalusia no deixen de ser preocupants, també pel que fa a menors contagiats. D'aquesta manera, i segons dades proporcionades per la Junta d'Andalusia, el nombre de contagis en la franja d'entre 0 i 14 anys ha augmentat significativament en l'últim mes, arran de la tornada a l'escola.

Concretament, el nombre de contagis en aquesta franja s'ha incrementat un 211,78%, el que suposa el doble del creixement de contagis en una altra franja d'edat -no obstant això, amb un índex de mortalitat més alta- com la dels adults d'entre 45 i 64 anys d'edat. Aquests últims són els més afectats pel virus a la comunitat andalusa.

Repassant les mateixes dades, trobem que el nombre de menors que han donat positiu en els test PCR en l'últim mes ha passat de 2216 a 6909, coincidint amb el retorn de les classes en educació infantil, primària i educació especial.

Incidència del coronavirus en menors per províncies

Observant aquesta incidència per províncies, trobem les següents dades:

A Sevilla, a principis de setembre es comptabilitzaven un total 334 casos, una xifra que s'ha inflat fins als 1.466 casos actuals. A Màlaga, per exemple, han passat de 499 casos a 1.372. No obstant això, la dada més preocupant el trobem a Almeria, on s'ha passat de 717 a 1178 positius. Això suposa un cas per cada 100.000 habitants.

D'altra banda, les autoritats sanitàries han suspès les classes -total o parcialment- en uns 966 escolars des del començament del present curs. No obstant això, 605 dels centres ja tornen a funcionar amb normalitat, la qual cosa suposa que encara queden 360 aules tancades a Andalusia.

Andalusia supera les 2.000 morts per coronavirus

Una altra dada preocupant és que Andalusia aconseguia aquest dissabte la trista xifra de més de 2.000 morts per coronavirus des de l'inici de la pandèmia. D'altra banda, es registrava per cinquena jornada consecutiva -evidenciant que estem en plena segona onada de contagis- el rècord diari de casos confirmats a l'última jornada: 2.044 en 24 hores.

La província de Sevilla és la que registrava un major incrementi, amb 547 casos nous detectats durant la jornada de divendres, davant els 557 que es van detectar dijous.

Finalment, segons dades proporcionades per la Conselleria, la comunitat andalusa ha registrat un total de 77.658 casos confirmats de coronavirus després d'una prova PCR i un total de 2.018 morts.