Una parella en la taula d'una terrassa amb la mascareta i el paraigües sota la pluja

El coronavirus no frena a Catalunya: continuen pujant el risc de rebrot i la velocitat de contagi

En les últimes 24 hores s'han registrat 2.360 nous contagis i un total de 13 víctimes mortals

El coronavirus no frena a Catalunya. Segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut, continuen pujant el risc de rebrot i la velocitat de contagi. En aquest sentit, mentre el risc de rebrot ja frega els 300 punts —concretament, es troba en els 289,56 en aquests moments—, la velocitat de contagi arriba a una Rt d'1.30.

Pel que fa a nous contagis, en les últimes 24 hores a Catalunya se n'han registrat un total de 2.360 —mostrant un lleuger retrocés després dels 2.471 que va publicar ahir el departament—, mentre que 13 persones més han mort a causa de la malaltia. 

Es tracta, doncs, de la segona jornada consecutiva en què augmenta tant el risc de rebrot com la velocitat de contagis, ja que durant la jornada d'ahir dissabte aquest indicador va pujar 18 punts a Catalunya, situant-se en els 274 punts.

Balanç del coronavirus a Catalunya

D'altra banda, i segons ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat durant el matí d'aquest diumenge, s'han registrat 2.360 casos de contagis i 13 morts més per coronavirus. D'aquesta manera, el total de contagis des de l'inici de la pandèmia se situa en 158.078.

Actualment hi ha 873 pacients ingressats per la Covid, un augment del 34 % respecte de l'últim mes. D'aquests, 151 es troben a la unitat de cures intensives (UCI), sis menys que durant la jornada del dissabte. Malgrat aquest augment de les dades, el Departament de Sanitat català ja va afirmar que no preveia dur a terme mesures dràstiques per frenar la Covid, com seria el confinament selectiu d'alguns municipis.

La comarca del Barcelonès segueix sent el territori més afectat, amb un total de 67.466 casos des de l'inici de la crisi sanitària, seguida d'Osona (Barcelona), amb 4.361 casos confirmats.

Teletreball i classes virtuals a les universitats

Segons ha informat també aquest diumenge el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, en una entrevista a 'RAC1', la Generalitat demanarà a les universitats catalanes que s'aposti pel teletreball i les classes virtuals durant un període de 15 dies. Aquesta mesura s'aplicarà durant els pròxims dies per reduir la mobilitat i la interacció entre estudiants.