La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya

Salut demana que es faci teletreball i classes virtuals a les universitats durant 15 dies

Ho ha explicat el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, en una entrevista aquest matí

El coronavirus continua expandint-se i causant estralls sense fre, i la Generalitat no ha dubtat en prendre noves mesures restrictives a Catalunya. En aquest sentit, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha demanat que durant un període de 15 dies s'aposti pel teletreball i per dur a terme classes virtuals a les universitats. Així mateix ho ha explicat en una entrevista que ha concedit a 'Rac1' aquest mateix matí. 

Segons ha fet patent Agrimon, les mesures s'aplicaran durant els pròxims dies amb l'objectiu de frenar l'avenç de la pandèmia, quelcom que implica aconseguir reduir la mobilitat i la interacció social a Catalunya.

Unes mesures que s'allargaran durant 15 dies

Sobre el teletreball, Agrimon ha fet patent el següent: «Les empreses haurien de dissenyar aquests plans de teletreball que van fer durant abril i maig, com a mínim durant quinze dies. No cal cap dictamen d'un jutge, però necessitem que tots prenguem consciència i es dugui a terme». I és que, si bé «durant la pandèmia i durant el confinament aquest teletreball ha pujat i per tant estiguem per sobre del 8%», el cert és que el govern té la sensació «que persones que teletreballaven durant el març i abril, ara en aquests moments estan treballant presencialment».

Balanç del coronavirus a Catalunya

El risc de rebrot per covid-19 a Catalunya segueix pujant progressivament i ja arriba als 289,56, amb un creixement de 14,6 punts en 24 hores (ahir era de 274,89 punts), segons les dades actualitzades del Departament de Salut. La taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, també s'incrementa lleugerament i passa d'1,29 a 1,30. En paral·lel, en les últimes 24 hores s'han declarat 2.300 nous casos confirmats per prova PCR, arribant als 158.078 des de l'inici de la pandèmia.

També s'ha informat de 13 noves morts a Catalunya, amb un total de 13.483. Actualment hi ha 873 persones ingressades per coronavirus als hospitals (34 més respecte de la jornada anterior), 151 de les quals estan a l'UCI (sis menys que ahir).