Salut demana que es faci teletreball i classes virtuals a les universitats durant 15 dies

Ho ha explicat el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, en una entrevista aquest matí

La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya
Salut demana que es faci teletreball i classes virtuals a les universitats durant 15 dies | cedida

El coronavirus continua expandint-se i causant estralls sense fre, i la Generalitat no ha dubtat en prendre noves mesures restrictives a Catalunya. En aquest sentit, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha demanat que durant un període de 15 dies s'aposti pel teletreball i per dur a terme classes virtuals a les universitats. Així mateix ho ha explicat en una entrevista que ha concedit a 'Rac1' aquest mateix matí. 

Segons ha fet patent Agrimon, les mesures s'aplicaran durant els pròxims dies amb l'objectiu de frenar l'avenç de la pandèmia, quelcom que implica aconseguir reduir la mobilitat i la interacció social a Catalunya.

Unes mesures que s'allargaran durant 15 dies

Sobre el teletreball, Agrimon ha fet patent el següent: «Les empreses haurien de dissenyar aquests plans de teletreball que van fer durant abril i maig, com a mínim durant quinze dies. No cal cap dictamen d'un jutge, però necessitem que tots prenguem consciència i es dugui a terme». I és que, si bé «durant la pandèmia i durant el confinament aquest teletreball ha pujat i per tant estiguem per sobre del 8%», el cert és que el govern té la sensació «que persones que teletreballaven durant el març i abril, ara en aquests moments estan treballant presencialment».

Balanç del coronavirus a Catalunya

El risc de rebrot per covid-19 a Catalunya segueix pujant progressivament i ja arriba als 289,56, amb un creixement de 14,6 punts en 24 hores (ahir era de 274,89 punts), segons les dades actualitzades del Departament de Salut. La taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, també s'incrementa lleugerament i passa d'1,29 a 1,30. En paral·lel, en les últimes 24 hores s'han declarat 2.300 nous casos confirmats per prova PCR, arribant als 158.078 des de l'inici de la pandèmia.

També s'ha informat de 13 noves morts a Catalunya, amb un total de 13.483. Actualment hi ha 873 persones ingressades per coronavirus als hospitals (34 més respecte de la jornada anterior), 151 de les quals estan a l'UCI (sis menys que ahir).


Comentaris

envia el comentari