França declara el toc de queda a la Catalunya Nord davant l'augment de contagis

La mesura restringeix sortir al carrer entre les 21.00 hores i les 6.00 hores

Una de les habitacions amb pacients amb covid-19 al trueta al mes d'abril del 2020
La segona onada de coronavirus està provocant unes preocupants xifres de contagis a França | Cedida

El primer ministre de França, Jean Castex, acaba de declarar en roda de premsa el toc de queda a la Catalunya Nord davant l'augment de contagis. La mesura implica que cal estar a casa des de les 21.00 hores de la nit i fins a les 6.00 hores del matí sense poder sortir al carrer. D'aquesta manera, el govern francès amplia les mesures per frenar la segona onada de la Covid-19 i ja són 54 els departaments afectats i prop de 46 milions de persones les que hauran de sotmetre's a aquestes restriccions.

«Les regles entraran en vigor des de les 00.00 hores de divendres. Això vol dir que a les 21.00 hores tothom haurà d'estar a casa seva i que tots els locals amb públic han de restar tancats sense excepció", ha detallat Castex, qui ha estat acompanyat del ministre de Salut, Olivier Véran. «Diguem les coses clares. La situació es greu», ha reconegut el primer ministre francès.

Actualment, la taxa d'incidència de la propagació de la Covid-19 a la Catalunya Nord és de 258 per 100.000 habitants, segons Santé Publique France, i la circulació del virus és molt activa a Perpinyà. Cal recordar que el govern francès ja va sotmetre la setmana passada el toc de queda, entre les 21.00 hores i les 6.00 hores, a nou metròpolis franceses. 

 

Catalunya podria obrir bars i restaurants si s'imposa el toc de queda

Es probable que aquest dijous a la tarda, o en els propers dies, el govern espanyol faci arribar a les comunitats autònomes la proposta d'aplicar un toc de queda. En el cas d'implementar-se a Catalunya, limitant la mobilitat a la nit, el Govern estudia aplicar mesures «menys restrictives» durant el dia i permetre l'obertura de bars i restaurants. 

«Sí que ha estat a la taula del Govern. Ho estem parlant. Però tot ha de passar per les autoritats sanitàries i els ciutadans han de complir les mesures», ha dit el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en una entrevista a Rac1. El conseller ha afegit que estan «valorant» si acompanyar el que suposaria una limitació de la mobilitat a les nits amb «altres mesures que, per exemple, no facin tan dura la pandèmia a nivell d'aturar l’economia». 

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari