Llums d'un cotxe de policia

França tanca diversos passos fronterers amb Catalunya per l'alerta antiterrorista

La prefectura de la Catalunya del Nord ha anunciat el tancament del Coll de Banyuls, de Costoja i de la Manrella, el Camí d'Aja entre Palau de Cerdanya i Puigcerdà i la carretera de la Vinyola Enveig

França tancarà a partir de dilluns diversos passos fronterers amb Catalunya a causa de l'alerta antiterrorista, segons ha publicat Ràdio Arrels. En concret, la prefectura de la Catalunya del Nord ha anunciat el tancament del Coll de Banyuls, el Coll de Costoja, el Coll de la Manrella, el Camí d'Aja entre Palau de Cerdanya i Puigcerdà i la carretera de la Vinyola Enveig.

El president de la república francesa, Emmanuel Macron, anunciava a principis de novembre diverses mesures emmarcades en la lluita antiterrorista i contra la immigració clandestina, dins les quals s'inclouen els tancaments de passos fronterers anunciats ara. En aquest sentit cal recordar que dimecres al vespre ja es va bloquejar el pas d'Eth Portilhon.

El tancament s'aplicarà a partir de les onze del matí de dilluns vinent i en queden exempts els cossos policials, els serveis d'emergències, el personal sanitari i els vehicles de manteniment viari.

França va reforçar la seguretat el passat novembre

França va doblar el nombre de policies i militars destinats a la frontera per reforçar els controls contra la immigració irregular i el terrorisme el passat novembre de 2020. Uns 200 efectius més i drons han estat vigilant fins ara les carreteres, trens i camins d'entrada al país.

El prefecte dels Pirineus Orientals, Etienne Stoskopf, va visitar aleshores els punts fronterers del Coll de Belitres, a Cervera de la Marenda, i del Pertús (Catalunya del Nord) i va assegurar que l'objectiu era controlar la immigració il·legal i limitar també els riscos associats a la «criminalitat». Stoskopf va demanar «no confondre» el risc terrorista amb el risc que representa la immigració «clandestina», amb relació a les declaracions del president francès, Emmanuel Macron, tot i que no ho ha deslligat.