Imatge de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3, en un primer pla

Francesc Mauri alerta sobre el canvi de temps que arriba avui dimecres

El meteoròleg alerta sobre el temps que viurem aquest dimecres

L'agost va arribar amb temperatures abrasadores a Catalunya. De fet, vam estar immersos en un petit repunt de calor el passat 1 i 2 d'agost. Després d'aquest repunt càlid, on les màximes van superar els 35ºC, hem patit una petita treva. 

Ara, però, sembla que la tònica tornarà a canviar. Després d'uns dies amb unes temperatures una mica més baixes que les que hem viscut durant l'últim mes, tornen a saltar les alarmes. De fet, ja fa dies que els meteoròlegs ho alerten, avui i demà, 9 i 10 d'agost, els termòmetres arribaran als seus màxims.

S'espera que les temperatures creixin notablement, i arribin al seu màxim aquest dijous, 10 d'agost. Les temperatures considerablement, de fet, passarem dels 29ºC a fregar els 40ºC en diversos punts del territori català.

«Pujarà notablement»

De fet, ja fa uns dies que els diferents experts en meteorologia del país alerten sobre l'episodi que viurem avui a Catalunya. Francesc Mauri, n'és un d'ells, l'expert en meteorologia, a través del seu podcast 'MeteoMauri', alerta sobre les temperatures màximes que es viuran durant la jornada d'avui al nostre país.

La predicció és de calor absoluta. El meteoròleg ha indicat aquest dimecres que: «La temperatura ha començat a pujar de forma notable a gran part del país, tret a la costa sud. Comparativa entre temperatures actuals ahir/avui a les 5:35 h. Alguns punts del Pirineu han pujat respecte ahir, entre 6 i 8 graus.

Per tant, segons la predicció del meteoròleg, les temperatures ja han estat més altes des de primera hora del matí. S'espera que, durant la jornada, les temperatures vagin enfilant-se i arribin al seu màxim aquest dijous, durant les hores centrals. 

Diverses comarques en alerta

La previsió general és que aquest dimecres sigui una jornada assolellada a tot el país. Els termòmetres superaran els 30ºC a tot el país, a partir d'aquí, les temperatures aniran pujant fins a assolir el seu màxim. Segons indica la predicció del Meteocat, les temperatures més altes es registraran a la zona de Ponent, on els termòmetres podrien arribar a marcar 40ºC.

Mapa amb les temperatures del 9 d'agost a Catalunya
La temperatura màxima podria fregar els 40ºC al Pallars Jussà. | Meteocat

Tal com es pot veure en el mapa, l'ambient serà molt càlid a tot el país. Les temperatures de la Catalunya Central, Pirineu i Girona també seran altes, fregaran els 40ºC. A causa d'aquest episodi elevat de temperatures s'ha activat l'alerta groga per calor.

L'alerta groga afectarà algunes comarques del Pirineu i algunes de Ponent. Concretament, afectarà la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, la Noguera, el Pla d'Urgell i, el Segrià. En aquests punts, la màxima fregarà els 40ºC.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 9 d'agost, actualitzat
Diverses comarques estaran en alerta aquest dimecres. | Meteocat

Dijous els termòmetres arribaran al màxim

Tot i que aquest dimecres les altes temperatures ja es notaran, demà, dijous 10 d'agost, les temperatures seran més altes a tot el país. S'espera que superin els 35ºC a tot el territori català, excepte a la Vall d'Aran.

És per això que, davant d'aquest episodi de temperatures abrasadores, el Meteocat ha activat diverses alertes. 

Mapa amb la predicció meteorològica pel 10 d'agost, actualitzat
Dijous les temperatures assoliran el seu màxim. | Meteocat

Tal com s'observa en el mapa, més de mitja Catalunya estarà en alerta per calor. Les comarques més afectades seran el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, que estaran en alerta vermella i s'espera que registrin màximes de 43ºC.

L'alerta taronja serà la que afectarà més part del territori. Concretament, a l'Alta Ribagorça, al Pallars Sobirà, al Pallars Jussà, a l'Alt Urgell, a la Noguera, al Solsonès, al Pla d'Urgell, Urgell, Segarra, al Segrià, a les Garrigues, al Baix Ebre, i al Montsià. En aquests punts, s'espera que la màxima sigui de 43ºC al Baix Ebre.

Finalment, l'alerta groga també estarà activada. Aquesta afectarà les comarques de la Cerdanya, el Berguedà, el Bages, l'Anoia i, la Conca de Barberà. La màxima s'espera que sigui de 40ºC al Bages.

Pel que fa a la resta de territoris, de moment, no estan en alerta, però també registraran temperatures càlides. Encara que tot pot canviar fins a l'últim moment, no es preveuen pluges en els pròxims dies. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!