Primer pla de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3

Francesc Mauri alerta sobre què passarà els propers dies a Catalunya: «No us refieu»

El meteoròleg alerta del temps que viurem aquest cap de setmana

Diversos mapes i meteoròlegs pronostiquen que, aquest cap de setmana, arribarà la tardor. De fet, ja hauria d'haver arribat. Som a la segona quinzena d'octubre i les temperatures no s'han relaxat ni hem vist la pluja.

Però ara sembla que això canviarà, almenys per uns dies. I és que, tal com us vam informar, a partir d'aquest dissabte la tònica canviarà. L'ambient càlid i les altes temperatures desapareixeran per afavorir l'arribada d'un ambient tardorenc.

Tot i que tots els pronòstics ho indiquen, Francesc Mauri ha volgut llançar un clar missatge: No cal fer cas als pronòstics que marquen més de 24/72 h.

Francesc Mauri: «Els mapes ballen més que una baldufa»

Hi ha ganes que arribi el temporal de tardor, però no ens hem de confiar. Això és el que ha volgut deixar clar Mauri. I és que, tot i que diversos mapes indiquen que arriba un ambient fresc acompanyat de pluges, no es vol refiar.

Per això, ha decidit llançar un consell als seus seguidors a través del seu compte de Twitter, 'MeteoMauri':

«Un consell. Els mapes ballen més que una baldufa. No us refieu dels pronòstics que van més enllà de 48/72 hores. Efectivament, hi ha esperances d'un escenari diferent durant la segona quinzena», ha recomanat.

"No és clar si els actors de la precipitació seran protagonistes o secundaris", ha indicat.

D'aquesta manera, Mauri creu que no és tan clara la situació que prediuen la resta de meteoròlegs. Segons ell, se sabrà com avança la situació segons passin les jornades. Fins ara, però, el pronòstic de dissabte continua sent el mateix.

Serà una jornada de variacions. Hi haurà sol, núvols i també pluja, encara que amb poques quantitats. Les zones on s'espera que plogui és a les comarques del Pirineu, al Tarragonès i al Ripollès.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 14 de setembre.
Aquest dissabte es preveu que caiguin xàfecs petits. | Meteocat

A partir de demà, dissabte 14 d'octubre, la calor i l'ambient càlid desapareixeran per donar pas a la inestabilitat. Tot i que no se sap fins quan serà present, el Meteocat prediu pluja per diumenge en alguns punts de Catalunya.

De fet, ha emès una alerta groga per a les comarques del Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Maresme. En aquests punts es preveu que plogui durant la matinada, encara que no amb gaire intensitat.

A la tarda, s'espera pluja a les comarques de Girona, fins i tot algun xàfec aïllat al Baix Llobregat i al Montsià.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 15 d'octubre a Catalunya
Diumenge a la tarda podrien caure petits xàfecs. | Meteocat

Pel que fa a les temperatures, aquestes seran més baixes que les dels darrers dies. Les màximes se situaran al voltant dels 24ºC. A partir de dilluns, 16 d'octubre, les pluges agafaran protagonisme, es preveu que plogui de manera generalitzada.