Primer pla del meteoròleg de TV3, Francesc Mauri

Francesc Mauri alerta sobre el canvi de temps que arriba dissabte: «Faran mal»

El meteoròleg alerta sobre el temps del cap de setmana

Catalunya es troba immersa dins una onada de calor extrema des de diumenge passat, 20 d'agost. Ara, després d'haver superat el pic de l'onada de calor, sembla que arriba la calma.

Segons la predicció del Meteocat i dels experts meteoròlegs del país, sembla que la tònica canviarà. Deixarem enrere les altes temperatures i l'ambient extremadament càlid per donar pas a un episodi fresc. Aquest episodi començarà demà, divendres 25, encara que quan es notarà més serà durant el cap de setmana.

«Adeu calor desmesurada!»

La tònica d'aquesta setmana ha estat més calor i més calor. Ara tot canviarà. La calor asfixiant se n'anirà, i les temperatures es relaxaran, baixaran fins a 10ºC.

I no només això, l'entrada de la massa d'aire freda anirà acompanyada de pluges que afectaran tot el país. Això és el que ha volgut deixar clar el meteoròleg de confiança de molts catalans, Francesc Mauri.

«Adeu calor desmesurada! Mapes temperatura prevista a les 17 de la tarda. Els mapes 1 i 2 són els més precisos, que són els d'avui i demà. El mapa de dissabte és el 3 i, el de diumenge, el 4».

«Diumenge, pocs llocs arribaran als 30ºC. Entre dissabte a la nit i diumenge les tempestes faran mal», ha indicat el meteoròleg a través del seu compte de Twitter (ara X) 'Meteomauri'.

De fet, les pluges ja van entrar amb força al nord del país aquest dimecres, 23 d'agost. A mesura que es vagin expandint, provocaran una baixada de temperatures allà per on passin.

Tot i que la predicció marca que aquest divendres començarà l'episodi, les pluges torrencials seran dissabte i diumenge. Per tant, el descens de temperatures es notarà a partir de dissabte.

Cap de setmana inestable

Els termòmetres baixaran aproximadament deu graus d'un dia per l'altre. Diumenge, 27 d'agost, serà quan el descens es notarà més. Passarem dels 40ºC a no superar els 30ºC a molts punts del país.

Dissabte, 26, s'espera que sigui un dia molt ennuvolat, amb pluges que afectaran tot el país. Tempestes i ruixats localment forts es desenvoluparan durant tota la jornada, sobretot al nord del país. A mesura que vagi avançant la jornada, aquests s'aniran estenent de manera dispersa i menys intensa a tot el territori.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 26 d'agost a Catalunya
Els termòmetres començaran a baixar dissabte, 26 d'agost. | AEMET

El temporal extrem arribarà diumenge, que serà quan les tempestes afectessin tot el país. A més de les pluges generalitzades, el descens de temperatures també serà generalitzat.

Es preveu que les pluges siguin molt intenses a tot el territori català, i aniran acompanyades de fenòmens meteorològics violents, com calamarsa o vent.

Mapa con la predicción meteorológica para el 27 de agosto en Cataluña
El canvi de temps es notarà molt de diumenge. | AEMET